Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Otkrivamo trikove zbog kojih kupujemo više u supermarketu

None Foto: Fotolia

Supermarketi su danas suočeni sa velikom konkurencijom te se svakodnevno bore za doslovno svakog kupca. Koje lukave ali legalne metode oni koriste?

Iako smo u trenutku kada namirnice plaćamo na blagajni supermarketa uvjereni da trebamo sve artikle koji se nalaze u kolicima – u realnosti često  to nije slučaj. Tako nekada zbog isteka roka trajanja robe ili nemogućnosti da sve konzumiramo – hranu bacamo a samim time bacamo i novac. Možda se to na tjednoj razini čini bezazlenim no ako se zamislimo da se na godišnjoj razini tako može baciti vrijednost omanjeg televizora, vrijeme je da nešto promijenimo.

Supermarketi su nevjerojatno vješti u promociji i marketingu svojih proizvoda. To je i normalno, s obzirom na veliku konkurenciju na tržištu. Trikovi su razni, od strateškog pozicioniranja pojedinih namirnica na važne punktove u dućanima do isticanja cijena individualnih artikala iako se prodaju u grupi i puštanja polagane glazbe koja nas na podsvjesnoj razini tjera da hodamo sporije i – vidom pokrijemo veće područje.

Pametna kuna donosi najčešće trikove kojima vlasnici supermarketa povećavaju prodaju, kao i osam načina kako racionalnije kupovati. Cijeli članak pročitajte OVDJE