Obavijesti

Pametna hidracija sokom zelenog kokosa - Coco juice

Pametna hidracija sokom zelenog kokosa - Coco juice
5

Tijekom vrućih, ljetnih dana izuzetno smo svjesni kako je važno hidrirati tijelo dovoljnim količinama tekućine zbog povećanog znojenja.

Sve češće možemo vidjeti da se voda preporučuje i za balans organizma ili ljepotu “iznutra”. Ipak, vrlo često se postavlja pitanje kolika je optimalna količina vode koju svaki pojedinac treba popiti dnevno. Kao i pitanje, što se događa u tijelu kada pretjerate s unosom vode, tj. kada nastupi tzv., “trovanje vodom”.

Kako bi izbjegli ove nedoumice, a pravilno, na potpuno prirodan način, hidrirali svoj organizam, priroda se pobrinula za savršeni proizvod – sok mladog, zelenog kokosovog oraha. Tekućina koja ispunjava plod zelenog kokosovog oraha zbog svog prozirnog, lagano mliječnog, izgleda nerijetko se naziva vodom dok zbog svog visokovrijednog nutritivnog sastava, nosi naziv “tekućinom života”.

Kokosova “voda” u svome sastavu ima jednaki omjer elektrolita kao ljudski organizam, tj. plazma, stoga je idealna za potpunu, pametnu hidrataciju tijela tijekom cijele godine. Bogatstvo vitamina, minerala, aminokiselina i antioksidansa ipak kokosovu “vodu” razlikuje od “obične” vode. Osim što je izuzetno blagog i osvježavajućeg okusa,  sok mladog, zelenog kokosa jedini je prirodni izotonik koji može nadoknaditi gubitak tjelesnih tekućina u istoj mjeri kao i fiziološka otopina, tj. infuzija. Povrh toga, sok mladog, zelenog kokosa, za razliku od vode, apsorbira se direktno u krvotok pa nakon što ste popili pola litre ove dragocjene tekućine nemate osjećaj “kamena” u želucu niti “bućkanja”.

Ovo je jedna od idealnih prednosti za sportaše, pogotovo one koji su cijelo vrijeme u pokretu, poput maratonaca, a kojima je neophodna brza i učinkovita hidracija obzirom na pojačano znojenje. Nedavna istraživanja američkih nutricionista su pokazala kako pola litre kvalitetnog soka iz mladog kokosovog oraha odgovara vrijednostima 15 umjetno dobivenih izotoničnih napitaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

S druge strane, sok mladog, zelenog kokosa omogućit će vam da se osjećate svježe, pojačat će vašu koncentraciju, stimulirati izlučivanje toksina, kao i potaknuti topljenje masnih naslaga. Činjenica da sadrži vrijedan enzim – kinetin – koji čuva zelenilo i svježinu kokosovog ploda tijekom godine dana, te da isti učinak ima i čovjekov organizma, svrstava ga u kategoriju visoko-funkcionalnih napitaka, a povrh toga i opravdava naziv “tekućina života”.

Trenutno se na hrvatskome tržištu može pronaći Dr. Martins Coco Juice, sok mladog, zelenog kokosovog oraha iz organskog uzgoja. Njegova prednost i kvaliteta navodno je u patentu koji je Dr. Martins pronašao, nakon gotovo 5 godina istraživanja, te riješio zagonetku kako osjetljivu tekućinu iz mladog kokosa pohraniti i u njoj sačuvati sve visokovrijedne sastojke. Tajna Dr. Martins Coco Juica je u tome što se sok iz kokosa puni direktno u ambalažu bez doticaja sa zrakom ili svjetlošću. Time se garantira kvaliteta koju dodatno jamči i ekološki certifikat.

Blagodati “tekućine života” preporučuju sve svim generacijama, a ponajprije djeci iz razloga što je sok izuzetno bogat kalijem i kalcijem, dvama neophodnim elementima za rast i razvoj kostiju i mišića. Također, preporuča se svima koji su pod povećanim intelektualnim ili fizičkim naporom, kao i onima koji svjesno ulažu u zdravlje i vitalnost svog organizma.

Stručnjaci preporučuju da se kokosov sok konzumira tijekom jutra kako bi se potakla pametna hidracija organizma. Naime, tijekom noći, za vrijeme sna, tijelo ulazi u ciklus čišćenja od toksina te ujutro povećano izlučuje sve viškove. Kako biste dodatno potakli svoje tijelo da se “opere” iznutra, sok kokosa u jutarnjim satima će vam upravo pomoći u tome. Pola litre soka idealna je mjera za zdrav i uravnotežen početak dana tijekom cijele godine.

Coco Juice se trenutno može pronaći u tri okusa – 100% sok mladog, zelenog kokosa; s dodatkom ananasa i acerole; te s dodatkom banane i limuna. Pronađite svoj savršeni okus i pametnom hidratacijom pobijedite jesenjski umor te ostanite u dobroj formi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.