Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Akcije i sniženja mogu se lako pratiti na internetu

None Foto: shutterstock

Da bi se kupci suprotstavili cijenama namirnica koje vrtoglavo rastu, najbolje je proučiti proizvode na akciji i sastaviti tjedni jelovnik za obitelj

Planiranim šopingom manje se izlažete impulzivnoj i usputnoj - nepotrebnoj kupnji, napominje
financijska savjetnica Stephanie Nelson, koja je gostovala kod Oprah. Da bi se kupci suprotstavili cijenama namirnica koje vrtoglavo rastu, najbolje je proučiti proizvode na akciji, sastaviti tjedni jelovnik za cijelu obitelj i ne odstupati od planiranog. Jedan od praktičnih “alata” za izračunavanje može se naći na web stranici www.pametnakuna.com.
Na Pametnoj kuni mogu se pratiti sniženja i akcije 10 trgovačkih lanaca. Lista se svakodnevno ažurira i sadrži proizvode podijeljene na 12 kategorija, od osnovnih namirnica do slatkiša, kozmetike i proizvoda za bebe.
>>Osim neplanirane kupnje najveći neprijatelj budžeta je kupnja prevelike količine namirnice koja se kvari, propada i završi u smeću. Gotova hrana, osim što je nezdrava, skuplja je i s obzirom na količinu.
>>Upoznavanjem “politike” popusta i akcija trgovine postaje lakše kombinirati tjednu i mjesečnu kupnju. Prilikom izračuna potrošnje valja obratiti pozornost i na gorivo koje se utroši na obilazak centara.
>>Na portalu Pametne kune uz svaki proizvod navedeno je vrijeme trajanja akcije, ime trgovine i cijena. Nakon što označite sve što želite kupiti, možete izračunati vrijednost svoje košarice.


Komentiraj, znaš da želiš!