Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Cijena božićnog drvca od 39.99 do 599.99 kuna!

Cijena božićnog drvca od 39.99 do 599.99 kuna!
1

S obzirom da mnogi tradicionalno kupuju te ukrašavaju božićno drvce na Badnjak, istražili smo kakva je ponuda borova ove godine te u kojem rasponu se kreću cijene

VIDEO

Misao kojom se svi više manje bavimo ovih dana jest kupovina božićnog drvca. Prilikom odabira onog idealnog, važno je naravno krenuti od budžeta kojim raspolažete te od vlastitih želja. Hoćete li kupiti umjetni ili pravi bor? Hoćete li kupiti pravi koji je odrezan ili pak živi bor zajedno s posudom? Nakon što odgovorite na ova pitanja, shvatit ćete kako svaka opcija ima svoje prednosti i mane. 

Pametna kuna vam donosi kratak vodič za kupovinu božićnog drvca kako bismo vam olakšali odabir i ostavili više vremena za ono što je uistinu bitno – uživanje s bližnjima.

Umjetno drvce

Kupovina umjetnog drvca dobra je zbog više faktora. Ovisno o cijeni, odnosno o kvaliteti, vaše umjetno drvce će vam služiti više sezona te će uspješnije odlijevati promjenama vremena i korištenju. U pravilu, viša cijena znači da će drvce imati kvalitetniju izradu te da ćete svake godine gubiti manje umjetnih iglica, stoga razmislite koliko dugo želite da vam drvce traje. Cijene im se kreću od 59.90 do 599.99 kuna, a možete ih naći u svim većim i manjim trgovinama te trgovačkim centrima. Posebnu pozornost obratite i na ponudu već okićenih borova, što posebice vrijedi za one kojima je ukrašavanje drvca gnjavaža.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U trgovini Uradi sam možete kupiti umjetna božićna drvca na stalku. U njihovoj ponudi nalazi se:

Trgovina Baumax također sadrži bogatu ponudu umjetnih božićnih drvca. U njihovoj ponudi nalazi se nekoliko drvca različitih zvučnih imena. Među njima su:

  • Umjetno božićno drvce ''Petersburg'' - visina 60 centimetara, zelena boja, materijal pvc iglice, savitljive 42 grane. Uključuje plastični stalak te ukrase u crvenoj, zlatnoj ili srebrnoj boji. Cijena: 59.99 kuna.
  • Umjetno božićno drvce ''Canada'' -  visina 120 centimetara, boja srebrna, materijal pvc iglice, savitljive 278 grane, uključuje metalni stalak. Cijena: 179 kuna.
  • Umjetno božićno drvce ''Colorado''  - visina 150 centimetara, boja zelena, materijal pvc iglice, sklopivo, 400 grana. Cijena: 199 kuna.

U Pevecu se cijene umjetnih drvca također razlikuju ovisno o njihovoj veličini. Raspon cijena je od 59.90 kuna do 399 kuna. Ponuda umjetnih božićnih jelki je sljedeća:

  • zelena jela, visine 120 centimetara –  59.90 kuna
  • bijela jela, visine 150 centimetara – 83 kune
  • zelena jela, visine 210 centimetara – 199 kuna
  • bavarska jela, visine 150 centimetara – 239 kuna
  • arktička jela, visine 180 centimetara – 399 kuna.

I u ponudi Konzuma nalazi se nekoliko umjetnih božićnih drvca, a njihov raspon cijena je od 79.99 kuna do 599.99 kuna

  • Božićno drvce, umjetno, dekorirano, 46 centimetara, razne boje –79.99 kuna
  • Božićno drvce, umjetno, 140 centimetara – 199.99 kuna
  • Božićno drvce, umjetno, 180 centimetara, 561 grana – 299.99 kuna
  • Božićno drvce, umjetno, 230 centimetara, 1235 grana – 599.99 kuna.

U Plodinama se cijene umjetnih božićnih drvca kreću po cijenama od 39.99 kuna do 189.99 kuna.

  • Umjetno božićno drvce, 90 centimetara - 39.99 kuna
  • Umjetno božićno drvce, 120 centimetara - 69.99 kuna
  • Umjetno božićno drvce, 150 centimetara - 119.99 kuna

Pravo drvce

Ukoliko više volite miris pravog bora u svome domu, vjerojatno ćete u tom slučaju odabrati pravo drvce. Pritom možete birati između rezanog drvca ili onoga s posudom te između jele i smreke. Važno je pritom zapamtiti sljedeće: jelama ne padaju iglice i grmolike su, dok smreke imaju šiljate iglice koje padaju. Stoga savjetujemo da kupite što svježije posjećenu jelu ako ne želite svako malo čistiti i skupljati otpale iglice.

Prava rezana drvca možete kupiti na trgovima i sličnim javnim lokacijama u svim većim gradovima. Ona tada, u pravilu, ispadaju skuplja od onih koje kupujete u većim trgovinama, no na taj način najčešće kupujete direktno od proizvođača pa barem zasigurno možete znati što kupujete. Također, dobra opcija su i razni vrtni centri i rasadnici.

U trgovinama je ponuda pravih drvca nešto manja. Tako primjerice u Baumaxu sječena nordijska jelka visine od 125 do 175 centimetara košta 149 kuna. U ponudi Peveca nalaze se i živi borovi visine između 140 i 160 centimetara, 170 i 220 centimetara te 230 i 300 centimetara. Nordijsku jelu kod njih možete kupiti za cijenu od 119 kuna.

10 savjeta za odabir idealnog božićnog drvca

Prije kupovine božićne jelke, važno je voditi računa o tome gdje ćete je smjestiti te kako ćete se brinuti za nju. Donosimo vam nekoliko korisnih savjeta kako bi vaša božićna jelka u sigurnosti mogla ukrasiti vaš dom.

1. Prije kupovine drvca odredite njegov budući položaj u vašem stambenom prostoru. Zasigurno ne želite rezati tek kupljeno drvce ili zbog neodgovarajuće veličine kupovati drugo.

2. Imajte na umu kako drvce mora biti barem 50 centimetara niže od stropa ukoliko na njega želite staviti ukrasni vrh.

3. Ukrase je najbolje kupovati godinu dana unaprijed, odnosno svake godine nakon blagdana kada cijene padnu.

4. Nikada nemojte kupiti drvce koje niste prethodno pregledali. Ukoliko trgovac iskazuje nezadovoljstvo zbog otvaranja plastične ambalaže - ustrajte na tome ili odite kod drugog trgovca. Drvo mora biti simetrično te stoga pazite da su grane božićnog drvca skladne, odnosno jednako gusto raspodijeljene na njegovoj cijeloj dužini. 

5. Pri odabiru lokacije za bor u stanu, izbjegavajte blizinu televizora, kamina i rashladnih uređaja jer ih zračenja i toplina mogu previše isušiti.

6. Jelama ne padaju iglice i grmolikije su, dok smreke imaju šiljate iglice koje padaju.

7. Prije nego pravu jelu unesete u kuću, korijenje koje viri iz posude podrežite kako biste na taj način otvorili pore drveta.

8. Niska vlažnost i visoka temperatura mogu naštetiti zdravlju stabla. Za savjet smo upitali i stručnjake iz vrtnog centra Kalia koji su nam objasnili kako je bitno ne pretjerivati te kako drvca u posudama trebaju isto tekućine isto koliko bi je dobili i na otvorenome. Preporučuju imati živo drvce što kraće u zatvorenom prostoru kako bi se spriječilo njegovo sušenje. Također građanima poručuju da obavezno presade drvca u zemlju nakon blagdana.

9. Ukoliko kupujete pravo drvce, prije nego ga unesete u kuću, ostavite ga da se osuši od viška vlage. Prema nekim istraživanjima višak vlage može potaknuti rast plijesni koja udisanjem izaziva alergijsku reakciju.

10. Drvce koje se osušilo ili se počelo sušiti je najsigurnije baciti. Naime, suhe iglice u kombinaciji s vrućim lampicama predstavljaju opasnost od požara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang