Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 18

Donosimo vam 6 prijedloga povoljnih vjenčanih darova!

Donosimo vam 6 prijedloga povoljnih vjenčanih darova!
1

Ako želite nekome pokloniti originalan poklon za vjenčanje, a ne možete si priuštiti veliki budžet - pronašli smo za vas šest zanimljivih darova!

VIDEO

Svakodnevno nas bombardiraju s plakatima, billboard pločama te vijestima o kojekakvim sajmovima vjenčanja i novitetima koji iz godine u godinu oduševljavaju zaljubljene parove koji pomno biraju svaki detalj za svoje vjenčanje. 

Tako će se ovogodišnji Dani vjenčanja održati od 26. do 28. listopada na Zagrebačkom Velesajmu u paviljonu 8. Uz tradicijske Dane vjenčanja uskoro, točnije od 12. do 14. listopada će se u Westgate shopping city-ju održati i Sajam vjenčanja ''Wedding EXPO''. Ta dva događanja objedinjuju sve proizvode i usluge za vjenčanje i nakon vjenčanja, štedeći budućim mladencima vrijeme pri organizaciji i izboru detalja te pomažući im u odlukama koje će donositi u braku i zajedničkom životu. 

Kako odabrati idealan poklon?

Međutim, što je s darovima za mladence? Sigurno ste se našli u situaciji da trebate ići na vjenčanje, a ne znate što pokloniti. U zapadnim zemljama nije tabu reći gostima što mladenci žele za poklon. Tako uzvanici često prije svadbe dobiju listu darova ili ime trgovine gdje se lista darova nalazi. Taj običaj se pomalo počeo ustaljivati i kod nas. Međutim, ako ipak preferirate poklone iznenađenja, pobrinite se da to bude nešto što će se mladencima svidjeti. Uvijek možete osmisliti originalan poklon koji će ih oduševiti, a koji ne mora koštati puno. Donosimo vam prijedloge za neke od njih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Digitalna video kamera 

U današnje vrijeme visoko razvijene tehnologije, doista nije teško naći kvalitetnu i ne pretjerano skupu video kameru. Ponuda je raznolika što se tiče cijena i modela pa stoga možete odabrati kameru za koju pretpostavljate da će se mladencima svidjeti. Ono što je odlično kod ove ideje jest i to što većina digitalnih kamera ima opciju fotografiranja, tako da su to zapravo dva poklona u jednome. Kako bi ideja bila što kreativnija, možete prije darivanja poklona samostalno koristiti kameru te snimiti kratke filmiće ili fotografije kojima ćete vašim prijateljima mladencima zaželjeti sreću u bračnome životu ili ih podsjetiti na zajedno provedena vesela vremena.

Umjetnička djela 

Djela poput slike, skulpture ili dijelova namještaja idealan su poklon ukoliko dobro poznajete stil i ukus mladenaca. To su predmeti koji su uvijek dobrodošli, bez obzira useljavaju li tek u novi stan ili u njemu već neko vrijeme žive. Ako im poklonite ono što se uklapa u njihov zajednički životni prostor, sigurno će naći posebno mjesto za vaš dar. Umjetnine poznatih akademika i umjetnika obično su jako skupe te ih ne može svatko priuštiti. Međutim, po pristupačnim cijenama postoji veliki izbor odličnih djela nerazvikanih slikara, amatera ili mladih umjetnika s tek završenom akademijom. Potrebno je samo obići nekoliko galerija kako biste odabrali pokon te se ugodno iznenadili raznolikošću ponude i modela.

Putovanje 

Nakon višednevne gužve oko organizacije i pripreme vjenčanja, mladenci se svakako žele pošteno odmoriti. Međutim, zbog sveukupnih visokih troškova, mnogi od njih ne mogu si priuštiti odmor u obliku tradicionalnog bračnog putovanja. Stoga, bez obzira radi li se o vikend izletu na more, plaćenom tjednu u toplicama ili eventualnom wellness aranžmanu za dvoje, putovanje će sigurno biti odlično prihvaćen poklon. Kao i kod poklanjanja umjetničkih djela i namještaja, budite sigurni da ovaj poklon neće prouzročiti više štete nego koristi. Ono o čemu obavezno morate voditi računa jest to jesu li mladenci slobodni u vrijeme vaše rezervacije putovanja te hoće li im se svidjeti. Unaprijed se raspitajte za njihove slobodne termine, lokacije koje bi željeli posjetiti i aktivnosti kojima bi se htjeli baviti.  

Ulaznice za koncert 

Ukoliko znate za nekog izvođača ili bend koji mladenci vole, koncertne ulaznice će ih oduševiti jednako kao i provod na kojemu će vam biti zahvalni. Na internetskim stranicama većine izvođača možete provjeriti kada i gdje nastupaju pa u skladu s time i kupiti karte. Naravno, provjerite unaprijed jesu li mladenci slobodni taj dan i nisu li možda i oni već unaprijed kupili karte za isti događaj. Ukoliko vam dopušta vaš budžet, možete im na taj način osigurati i pravu malu glazbenu turneju tijekom koje će pratiti jednog ili više različitih omiljenih izvođača.

Spomenar 

Dar koji će vas malo koštati, ali mladencima jako puno vrijediti jest spomenar popunjenim raznim pjesmama, citatima, izjavama ili fotografijama iz njihovog te vašeg zajedničkog dotadašnjeg druženja. Kupite neku lijepu ukrasnu bilježnicu ili čak fotoalbum te ih ukrasite fotografijama na koje su možda zaboravili da postoje pa ih podsjetite na trenutke s početka njihove veze, na zajedničke ručkove, odlaske na more i slično. Ukoliko imate sačuvane ulaznice za klub u kojemu ste provodili nezaboravne izlaske ili račun iz restorana u kojemu ste obilježili vesele proslave, također i to priložite. Dodajte komentare, podsjetite ih na neki događaj ili napišite nešto lijepo što ste si međusobno rekli, a što će sada možda prvi put pročitati. Ovo uistinu ne mora biti skup, ali bi mogao biti najljepši poklon koji će ikada dobiti.

Kazališna pretplata 

Uz užurban životni ritam, mnogi više nemaju vremena za učestala druženja i aktivnosti kojima bi se inače bavili da im okolnosti to dopuštaju. Posebice nakon ulaska u bračne vode, parovi trebaju redovito raditi na svom odnosu i družiti se. Idealan način da izađu iz kuće bit će im poklon godišnje pretplate na kazališne predstave. Saznajte kakve predstave vole te u skladu s time odaberite i matično kazalište. Predstave se ne održavaju toliko često da ih ne bi mogli unijeti u svoj svakodnevni raspored, a i dobro će im doći da se malo maknu od kuće i provedu mirnu zajedničku večer.

Idealan poklon za prijatelje mladence doista ne mora puno koštati ako ga odaberete s pravom idejom i namjerom. Ako ih dobro poznajete te znate što vole i što im se sviđa, vaš poklon bit će pravi pogodak. Nastojte da on bude originalan, koristan i mladencima potreban. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....