Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 1

Financijska konstrukcija nije sjajna - no imamo dobre ideje!

Financijska konstrukcija nije sjajna - no imamo dobre ideje!
1

Donosimo drugi od dva članka koji su odnijeli pobjedu na natječaju povodom rođendana Pametne kune. Kako proslaviti dječji rođendan koristeći ono što imamo?

VIDEO

Sve Vas lijepo pozdravljam. Zovem se Gabrijela i imam kćer koja 15.3. navršava svoje pune 2 godine. Tome se jako veselimo iako nam financijska konstrukcija nije sjajna, ali zato imamo svakakvih ideja. Budući da je to dječji rođendan osmisliti ćemo ga po crtiću koji djeca obožavaju - Zekoslav Mrkva rođendan!

Kako opremiti klince?

Počeli smo izrađivati kapice i to tako da sam na Velesajmu od prodavača namještaja dobila spužve koje služe za zaštitu namještaja i kartone. Od kartona smo napravili šiltove sa zečjim ušima  te presvukli spužvom koju smo pofarbali bojom za tkaninu. Na svaki šilt napisali smo ime svakog malenog gosta. Izgleda odlično. Od vune smo napravili repiće da stvarno budu kao mali "Zekoslavi".

Od ostatka spužve izrezali smo slova "SRETAN ROĐENDAN" te također pofarbali u razne boje. Potom smo ih provukli kroz niti vune te smo tako dobili viseću čestitku koja će biti obješena iznad slavljeničkog mjesta. Što se tiče sokova za mališane koristiti ćemo domaći sok tako što ćemo kupiti 2 kilograma jabuke, 2 kilograma naranče, 1 kilogram mrkve, 1 kilogram šećera, 2 vanilin šećera i 9,5 l vode i napraviti 12 l prirodnog domaćeg soka. To će nas to koštati cca 30-tak kuna, a dobiti ćemo zaista prefini, zdravi i jeftini sok.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Recept za sok:

  • Mrkvu očistiti, izrezati uzduž na četvrtine i kuhati u 1 l vode dok ne omekša.
  • Jabuke i naranče očistiti, izrezati na šnite i kuhati u 2 l vode dok ne omekšaju 
  • Kuhanu mrkvu,narance i jabuke ocijediti od tekućine, tekućinu sačuvati, i smiksati u multipraktiku ili štapnim mikserom
  • U lonac od 12-13 l staviti smiksane jabuke,narancu i mrkvu, dodati šećer, vanilin šećer, limuntus, vodu u kojoj su se kuhale jabuke, narance i mrkva i još 9 l vode. Staviti kuhati. Od trenutka kad proključa, kuhati još 1 minutu i to je to.

Hrana za klince

Za jelo spremamo fine mini pizze. Napraviti ćemo smjesu od 115 grama brašna, jednog praška za pecivo, 180 ml mlijeka, jednog jaja, 150 gr mješavine talijanskih sireva, 120 gr neke blage salame i šunke (isjeckane na kockice) i 2 žlice usitnjenog peršina. 

Kalup za mini muffine premazati četkicom s uljem pa napuniti kalupice 2/3 i peći u pećnici. 

Kolače će nam ispeći iskusne bake, a kuma nam priprema iznenađenje - tortu!

Trošak rođendana neće biti opterećujući, a biti će zabavan. Muzika i igrice su također pripremljeni te na nama roditeljima jedino je da dječici omogućimo dobru i nezaboravnu zabavu te osiguramo uspomenu - a to su fotografije koje ce biti dokaz odlične zabave.

Sretan rođendan! :)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.