Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 2

Jeste li već osigurali svog kućnog ljubimca?

Jeste li već osigurali svog kućnog ljubimca?
1

Zbog visokih troškova liječenja, mnogi razmišljaju o osiguranju kućnih ljubimaca. Istražili smo kakva je ponuda takvog osiguranja u Hrvatskoj

VIDEO

Imati kućnog ljubimca mnogima predstavlja veliko veselje. Osim bezuvjetne ljubavi i radosti koju nam pružaju, uvijek su spremni na igru i nježnost te uz njih dom nikada nije prazan. Međutim, svatko tko ima ljubimca svjestan je kako su oni velika odgovornost pa pored nužno planiranih financijskih troškova kao što su primjerice hrana, preventivna cijepljenja ili zaštita od nametnika, treba računati i na one neplanirane koji mogu nastati zbog iznenadne bolesti ili nezgode vašeg ljubimca. 

S obzirom na to da takvi zahvati iziskuju velike izdatke za potrebne lijekove i zahvate, u mnogim državama postoje zdravstvena osiguranja za kućne ljubimce. Jeste li ikada razmišljali o tome da osigurate svog kućnog ljubimca? Sigurno vam je to palo na pamet kada ste morali izdvojiti veliku svotu za veterinara. Iako je u Hrvatskoj zdravstveno osiguranje kućnih ljubimaca još uvijek u začetku, odlučili smo saznati kakvo je trenutno domaće stanje na tržištu.

Osiguranje od 3 mjeseca do 8 godina starosti

U Jadranskom osiguranju tvrde kako su oni prvi na tržištu Hrvatske ponudili osiguranje zdravstvene zaštite za kućne ljubimce.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

''Ovaj projekt na tržištu osiguranja zdravlja i dobrobiti životinja i ljudi provodi se putem polica osiguranja koje pokrivaju akutne bolesti i bolesna stanja koja direktno ugrožavaju život osigurane životinje'', navode te dodaju kako se mogu osigurati psi i mačke bez obzira na spol i vrstu od navršena 3 mjeseca do 8 godina starosti.

Njihova paket takvog osiguranja nazvan je ANIMA VITA te osigurava:

  • godišnji kontrolni pregled koji se obvezno obavlja prilikom sklapanja police
  • cijepljenje protiv bjesnoće
  • specijalističke preglede, usluge, lijekove te pomagala koji se ostvaruju na indikaciju ovlaštenog veterinara ugovorne veterinarske ambulante i sukladno uvjetima osiguranja
  • stalnu edukaciju vlasnika životinja.

Za detaljnije informacije paketa osiguranja ANIMA VITA možete poslati upit na mail adresu animavita@jadransko.hr ili telefonski broj 0800 0606.

Osiguranje pasa i mačaka bez rodovnika

Početkom prošlog mjeseca, odnosno točnije 4. listopada kada se obilježava Svjetski dan zaštite životinja, Allianz je predstavio osiguranje kućnih ljubimaca namijenjeno vlasnicima pasa i mačaka pod nazivom Allianz Šapa.

Direktorica Sektora za neživotna osiguranja Vesna Sanjković izjavila je kako u nekim zemljama vlasnici ljubimaca podjednako brinu o osiguranju svojih ljubimaca, kao što, primjerice, brinu o osiguranju automobila ili vlastitom zdravstvenom i životnom osiguranju, dok kod nas to nije slučaj. ''Zato smo u suradnji sa stručnjacima razvili policu osiguranja kojom se može osigurati niz veterinarskih troškova, od liječenja i hospitalizacije do hitnih intervencija na putovanjima izvan Hrvatske“, dodala je. 

Polica se ugovara uz osiguranje privatne imovine, a osigurati se mogu mačke i psi već od dva mjeseca starosti, bez obzira na to imaju li rodovnik ili ne. Uvjet je da moraju biti redovno cijepljeni protiv bjesnoće i zaraznih bolesti te označeni mikročipom.

Mjesečna premija pasa do 150, a mačaka do 60 kuna

"Za vlasnike pasa i mačaka smo pripremili pakete osiguranja prilagođene različitim potrebama osiguranika. Mjesečna premija osiguranja pasa se kreće od 45 do 150 kuna, a za mačke od 30 do 60 kuna. Za štence osigurane do četvrtog mjeseca i cijepljene prema veterinarskom kalendaru cijepljenja, premija osiguranja se umanjuje za iznos troškova trećeg po redu cijepljenja", objasnila je Marina Pupić-Bakrač, voditeljica projekta Allianz Šapa

Uz osiguranje zdravstvenih troškova i putno osiguranje, policom se mogu osigurati i troškovi oglašavanja u slučaju izgubljenog ili ukradenog ljubimca, troškovi hotelskog smještaja ljubimca u slučaju smrtnog slučaja u kućanstvu ili teške tjelesne ozljede vlasnika zbog koje se ne može skrbiti o životinji ili štete u domu zbog koje nije mogući daljnji boravak, troškovi izdavanja uništenih isprava o životinji, troškovi eutanazije te pomoćna naknada kod uginuća ljubimca. 

Osiguranje ljubimca na godinu dana

Među rijetkima koji na našem tržištu nude osiguranje životinja je i Croatia Osiguranje koja nudi policu osiguranja kućnih ljubimaca u sklopu obiteljskog paketa. Razgovarali smo s Tomislavom Bigačem iz Croatia Osiguranja koji nam je otkrio kako oni nude osiguranje za pse i mačke u dobi od 6 mjeseci do navršenih 10 godina starosti

"Životinje se mogu osigurati od uginuća zbog bolesti ili nesretnog slučaja te eutanazije", tvrdi te dodaje kako se osigurati mogu jedino zdravi psi i mačke s pedigreom, tj. čistokrvni i s potrebnim papirima. Za određivanje vrijednosti psa, uzimaju se vrijednosti štenca iste pasmine i iste kvalitete, a one se obično kreću od 500 do 1000 eura. ''Ako primjerice želite sigurate psa na 500 eura (cc. 3500 kuna), onda ćete trebati platiti 116 kuna na godinu" , tvrdi. Možete osigurati svog ljubimca na godinu dana i kada vam to istekne onda opet možete produžiti.

Osiguravaju se i egzotične životinje

U Croatia Osiguravnju osiguravaju i egzotične životinje. Pod tim pojmom podrazumijevaju se sisavci, gmazovi, ptice i ribe u ograđenom prostoru poput akvarija, terarija ili krletki. Također, gleda se njihova tržišna vrijednost kod određivanja police osiguranja. Croatia Osiguranje ne osigurava životinje koje su bolesne, iscrpljene, zakržljale, slijepe i životinje u lošem stanju i one koje se drže u lošim veterinarsko-zdravstvenim i zoohigijenskim uvjetima.

Zbog rastućih cijena veterinarskih usluga i sve veće ponude dijagnostike, terapije, kirurških i stomatoloških zahvata, kako biste lakše izašli na kraj s financiranjem liječenja svoga ljubimca, njegovo osiguranje svakako je dobro rješenje ako želite preduhitriti troškove koji nerijetko  dosežu i nekoliko tisuća kuna. Prilikom odabira osiguranja, uvijek treba uzeti u obzir da ono ne pokriva sve troškove liječenja pa stoga preporučujemo paziti na iznimke te pomno čitati i raspitati se o svim uvjetima. Naravno, kako za svakoga njegov ljubimac vrijedi najviše na svijetu sigurno će donijeti najbolju odluku kako bi ga zaštitio.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang