Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 2

Kako možete prepoznati kvalitetan namještaj?

Kako možete prepoznati kvalitetan namještaj?
1

Kako biste kupili kvalitetan namještaj, važno je unaprijed razmisliti o tome što konkretno želite te koliko novaca ste spremni potrošiti na novu kupnju

VIDEO

Bez obzira na to opremate li novi životni prostor ili preuređujete stari, kupnja novog namještaja može biti itekako stresna ako se na nju niste na vrijeme pripremili. Drugim riječima, kako biste kupili kvalitetan namještaj bez previše komplikacija, važno je unaprijed razmisliti o tome što konkretno želite te koliko novaca ste spremni potrošiti na novu kupnju.

Budući da namještaj tvori ambijent u kojemu svakodnevno provodite vrijeme, važno je da on bude lijep, udoban i kvalitetan. U nastavku donosimo nekoliko savjeta koje biste svakako trebali imati na umu kada se zaputite u trgovinu namještajem.

Dobro razmislite što želite

Iako je potrošna roba, jednom kupljeni namještaj može potrajati i do nekoliko godina. Budući da je uz to skupa investicija koju si vjerojatno ne možete često priuštiti, važno je dobro razmisliti o tome što želite kupiti. Odluka o kupnji i izboru novog namještaja svakako ne bi trebala biti donesena odjednom te ne biste trebali žuriti. Iako svakodnevno možemo naići na akcijske i snižene cijene namještaja, nemojte biti brzopleti i nemojte dopustiti da popusti utječu na vašu odluku. Razmislite prije kupovine koje komade namještaja želite kupiti, u kojoj boji, od kojeg materijala te po kojoj cijeni. 

Provjerite kakva je građa namještaja

Namještaji poput sofe ili trosjeda uglavnom su izrađeni od drvene i metalne konstrukcije prekrivene ukrasnim materijalom. Kako biste bili sigurni da ćete odabrati udobni namještaj, raspitajte se kod trgovca o  tome od kakvog je materijala napravljen, ali i zatražite podatke o ispitivanju koje uglavnom mora proći svaki model namještaja. Ako kupujete ormare, rastvorite i zatvorite sve ladice kako biste se uvjerili da ''sjedaju na svoje mjesto'', odnosno da obavljaju svoju osnovnu funkciju. Što se tiče konstrukcije, neka vas lijepi oblici ne zavaraju, već radije vodite računa o tome da metalna građa ima duži vijek trajanja od plastične. 

Razmislite o tome hoćete li znati održavati namještaj

Nakon što prije kupnje provjerite od kakvog materijala je načinjen vaš komad namještaja, razmislite o tome hoćete li moći i znati održavati ga. Iako su mnogi materijali čvrsti i izdržljivi, većinu njih je jako teško održavati pa stoga odlučite što vam je važnije. Posebice se to odnosi na kožne materijale te jako osjetljive tkanine.

Ako u vašem životnom prostoru često borave djeca, savjetujemo da ne kupujete stakleni namještaj ili namještaj sa sjajem jer ćete ga morati često čistiti budući da su otisci prstiju na njemu jako uočljivi.

Provjerite proizvođača te jamstvo

Prema zemlji porijekla, ali i prema trgovcu možete puno utvrditi o kvaliteti namještaja. Povoljan namještaj potražite u trgovinama opremljenim takvom robom ili na sajmovima. Kupnjom u specijaliziranim trgovinama izbjeći ćete nekvalitetnu ili oštećenu robu. Kao i kod kupnje ostalih uređaja kojima opremate stan, raspitajte se što sve možete dobiti uz kupljeni namještaj, odnosno koliki je rok jamstva, što je s rezervnim dijelovima, dostavom, montažom te načinom plaćanja.

Prije kupnje svakako pregledajte ponudu u nekoliko trgovina te potražite savjete trgovaca. Planirana i ciljana kupnja svakako će rezultirati zadovoljstvom i uživanjem u kupljenom namještaju, a neće biti preveliko iznenađenje za vaš budžet ukoliko unaprijed odredite koliko novca ćete potrošiti. Više o savjetima prilikom kupovine namještaja, i to posebice prilikom kupovine antiknog namještaja, možete potražiti na portalu Budi.In.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode