Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 2

Kako najlakše do zaposlenja bez dana radnog iskustva

Kako najlakše do zaposlenja bez dana radnog iskustva
1

Dobra prezentacija svojih sposobnosti, poput dobre organizacije ili snalaženja u računalnim programima, čvrst stav i volontiranje mogu umanjiti nedostatak iskustva

VIDEO

Nedostatak iskustva u poslu često je početnicima najveći problem jer žele steći iskustvo, ali ne dobivaju priliku. No u mnogim slučajevima, poslodavcima je upravo iskustvo puno važnije od završenih škola. Ipak, dovoljno samopouzdanja i dobra prezentacija mogu uvjeriti poslodavce da ste vi njihov najbolji izbor. 

Radno iskustvo nije jedina stvar koja utječe na oblikovanje idealnog kandidata. Krenite s analizom aktivnosti u kojima sudjelujete izvan posla, hobijima i popisom vještina koje ste do sad koristili. Razmislite koje su vaše najjače strane, je li to organizacija, brzo pisanje, vladanje stranim jezikom ili snalaženje u kompjutorskim programima jer upravo to može biti ključna stvar u odabiru. 

Stvorite funkcionalan životopis

Glavni zadatak kod pisanja životopisa je da budućem poslodavce otkrijete ono što možete ponuditi, a ne ono što vam nedostaje. Ako netko nema iskustva, njegov životopis treba istaknuti primjere profesionalnih vještina, kao što je rješavanje problema, upravljanje vremenom ili druge vještine koje su povezane s pozicijom koju želi, savjetuju poslovni stručnjaci. Najvažnije je shvatiti koje će vještine biti korisne poslodavcima kao i način na koji se one mogu primijeniti. Tako npr. nema smisla pisati da ste za vrijeme studentskih dana dijelili letke ukoliko je riječ o poziciji računalnog stručnjaka. No ukoliko ste organizirali raspored djelitelja, to je već primjer da odlično vladate organizacijom što se traži u svakom poslu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dobra samopromocija čini čuda

Na razgovoru za posao nije samo važno znati svoje prednosti već i kako svoje sposobnosti predstaviti tako da odgovaraju ciljevima tvrtke. Ako se nedostatak iskustva pokaže kao glavna tema razgovora, pokušajte usmjeriti razgovor na vještine koje posjedujete, ali nikako ne podliježite lažima. Nije se dobro pretvarati, ulagivati niti lagati, upozoravaju stručnjaci. Poslodavci su tu već dugo i jako dobro znaju prepoznati imate li iskustva ili ne.

Iskustvo volontera od velike je pomoći

Iznimno je bitno pokazati poslodavcu zainteresiranost za posao, a najbolji način da pokažete upućenost i razumijevanje u problematiku onoga što se očekuje od vas jest da se dobro raspitate o tvrtki prije razgovora. Za one koji traže posao, a nemaju iskustva, najbolje bi bilo da odrade pripravnički staž ili volontiraju u struci u kojoj traže zaposlenje. To će im samo pomoći da razviju relevantne vještine i steknu određeno iskustvo, otkrivaju poslovni savjetnici.

Intervju je presudan za dobivanje posla - možete zablistati, ali i uništiti sve prilike koje ste stvorili dobrim životopisom. Pametnakuna.hr vam donosi razne korisne savjete, koji će vam pomoći da na intervjuu ostavite dobar dojam.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija