Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 2

Kako što povoljnije kupiti kvalitetne dječje potrepštine?

Kako što povoljnije kupiti kvalitetne dječje potrepštine?
1

S obzirom na to da djeca vrlo brzo rastu, roditelji su prisiljeni neprestano kupovati novu opremu. Saznali smo gdje najpovoljnije možete kupovati za vaše mališane

VIDEO

Svaki roditelj mjesečno potroši veliki iznos svoga budžeta kako bi djetetu priuštio najnužnije potrepštine. Zbog dječjeg konstantnog i brzog rasta, nužno je svakih nekoliko mjeseci obnavljati im garderobu, a uz to kupovati i ostalu opremu. Odjeća, a posebice obuća, treba biti posebno kvalitetna jer utječe na njihov daljni rast i razvoj. Ako tome pridodamo kozmetiku i igračke, visina mjesečnih izdataka se znatno povećava. 

Iako svaki roditelj najviše od svega želi svome djetetu pružiti najbolje, ovisno o primanjima neki to mogu priuštiti u većim, a neki u manjim količinama. Kako bi što manje opteretili svoj budžet, mnogi roditelji pribjegavaju kupnji na sniženjima jer će tako za istu kvalitetu proizvoda proći jeftinije, ali ipak razveseliti svoje mališane. Iako je riječ uglavnom o sezonskim popustima, bitno je pratiti i druga bitna događanja poput dječjih sajmova. Upravo jedan takav, deveti po redu, održava se ovaj vikend u Areni Zagreb kao vodeći događaj za djecu do 13. godina, uz više od 130 izlagača s akcijskim cijenama proizvoda. Potaknuti time, a i raznim trenutnim sniženjima, istražili smo koliki se popusti na dječju opremu i ostale potrepštine nude.

Odjeća

Odjeća je potrošna roba koja odnosi veliki dio budžeta, posebice ako se radi o djeci. Svaki roditelj  zna kako djetetu svakodnevno mora mijenjati odjeću, a vrlo maloj djeci čak i po nekoliko puta na dan. Iako je ipak bitno da je kvalitetna, ne isplati se kupovati skupu odjeću koju će mališani često prljati i eventualno oštetiti pa je zato najbolje iskoristiti sniženja. Naš prijedlog je:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
  • odjeću pronađite u nekom od brojnih shopping centara pošto sadrže bogatu ponudu trgovina s dječjom opremom. Osim što ćete tako uštedjeti na gorivu, trebat će vam i manje vremena da obiđete te trgovine na jednom mjestu umjesto da ih obilazite diljem grada. 
  • Proizvode na akciji nude dućani Bubamara i Mama Nova
  • Odjeću također možete pronaći po povoljnim cijenama u popularnim trgovinama poput Zare ili H&M-a
  • Također, ako u vašem gradu nema spomenutih trgovina, uvijek se možete osloniti na on-line kupovinu putem njihovih internetskih stranica. 

Obuća

Dobre cipele bilo za stariju ili mlađu djecu, uvijek su dobra investicija. Kao što često mijenjaju odjeću, djeca isto tako moraju mijenjati i obuću. 

  • Bitno je da prilikom kupnje obratite pozornost na kvalitetu obuće, a to znači provjeriti da dječja obuća nužno ima anatomski uložak, pojačani petni dio, stabilizator gležnja te anatomski vrh i dovoljnu širinu kod prstiju
  • To se posebice odnosi na tenisice ili cipele pa stoga možete iskoristiti sniženja u Deichmannu na asortiman za djevojčice i dječake
  • Pogledajte ponudu i u Cicibanu gdje je u tijeku akcijska prodaja od 50 % nižih cijena na pojedine modele linije SPORT.

Dječja oprema

Pod dječju opremu ubrajamo kolica, krevetiće, autosjedalice, komode za presvlačenje, hranilice, hodalice i druge potrepštine. 

  • S obzirom na to da ovi proizvodi iziskuju veće novčane iznose, prije nego što se upustite u kupnju dobro procijenite koliko želite kupiti te gdje to možete dobiti za  najmanji iznos, ali i dobru kvalitetu
  • Tako na internetskim stranicama trgovine PegPerego možete pronaći hranilicu na sniženju od 20 %.
  • Magic baby nudi znatno niže cijene autosjedalica i kolica. 
  • Tintilinić do kraja rujna nudi sniženja od 20% na sva kolica, 30% na sve krevetiće, dok svatko tko kupi krevetić dobiva i 15% popusta za kupnju posteljine i madraca.

Igračke

Igračke su neizostavan dio dječjega svijeta. Pobrinite se da prvi kontakt vašeg djeteta s lijepom plišanom igračkom bude mekan i nježan. Također pripazite: 

  • Jako maloj djeci ne kupujete sitne i oštre igračke kako se ne bi ozlijedili ili ih progutali.  Često se dogodi da djeci igračke nakon nekog vremena dosade i onda ste prisiljeni kupiti im neku novu. 
  • Na stranicama One2playa možete na sniženju standardne cijene od 50 % pronaći romobil te razne plišane igračke. Na akciji su također torba Hannah Montana, podesive role Dinowaurs, zvečke-kuglice te plastične igračke. 
  • Povoljne društvene igre možete možete pronaći u gotovo svakom supermarketu po cijeni već od 50 kuna
  • Putem raznih baby on-line kupovina također možete povoljno kupiti razne igračke. Tako Tintilinić nudi akcijske cijene za kućicu za igru te dječju klackalicu.

Iako djeca zahtijevaju veće novčane izdatke, pokušajte biti racionalni pri kupovini. Prije nego što se zaputite u nabavku novih stvari za vaše dijete, napravite popis stvari koje nužno morate kupiti jer ćete na taj način izbjeći kupovanje nepotrebnih stvari. Mnogi na sniženjima kupe odjeću koju će djeca možda brzo prerasti ili kupuju samo jer im je nešto lijepo i privlačno, a zapravo potpuno nepotrebno. 

Dobra ideja je i pratiti aktivnosti udruge RODA (Roditelji u akciji) koja povremeno organizira rasprodaje dječje odjeće, opreme, igračaka, obuće itd. Više o ovome možete saznati ovdje.

S obzirom na to da je svatko slab na djecu, a posebice na vlastitu, ipak pripazite koliko trošite i kupujete li zaista ono što vam treba ili samo zato jer vas je privukla niska cijena. Koliko je to moguće, čuvajte odjeću i igračke vaše djece te ih ostavite u naslijeđe mlađima ili darujte prijateljima kako bi i oni uštedjeli na potrepštinama za najmlađe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.