Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Kod nas na poslu najviše zabušavaju mladići

Kod nas na poslu najviše zabušavaju mladići
1

Tijekom radnog dana prosječni Hrvat potroši čak 47 minuta na aktivnosti potpuno nevezane uz posao, a u "krađi" prednjače muški i mladi

VIDEO

Većina ispitanika (čak 79%) nije snosila posljedice ni sankcije kad je šef primijetio da zabušavaju, 17% uhvaćenih u “krađi” dobilo je usmenu opomenu, a tek je manji postotak novčano kažnjen za trošenje radnog vremena. Istraživanje portala MojPosao provedeno na 700 ispitanika upozorava na poslovno okruženje u kojem je zabušavanje prihvatljivo pa ne čudi što prosječni Hrvat svakodnevno na radnome mjestu potroši 47 minuta na aktivnosti nevezane uz posao, ne uključujući pauzu za ručak.
Radnici prednjače pred kolegicama u “krađi” - žene na poslu zabušavaju 37, a muški to čine 58 minuta na dan. Ispitanici se pravdaju da “trebaju malo odmora od posla da napune baterije” i da “lakše rješavaju probleme nakon kraće pauze”. Rezultati istraživanja pokazuju i da mlađi troše više vremena od starijih suradnika - 54% ispitanika mlađih od 30 godina zabušava više od pola sata na dan, a toliko vremena na poslu troši samo 35% starijih od 40 godina.
SURFANJE INRTERNETOM TROŠI NAJVIŠE VREMENA
Čak 83% ispitanika pretražuje internet na poslu, više od pola ispitanika troši vrijeme na dopisivanje i druženje, a 22% rješava obveze izvan radnog mjesta.
ZABUŠAVAJU JER IM JE POTREBAN ODMOR
Kao razlog što radno vrijeme troše u privatne svrhe 74% ljudi navodi potrebu za odmorom, 30% nema vremena nakon posla, a 21% nije zadovoljno plaćom.
NAJVEĆI SU KRADLJIVCI U KULTURI I MEDIJIMA
Njih 75% “krade” više od pola sata na dan, u znanosti, obrazovanju i informatici to čini 57% zaposlenih, a u državnoj upravi su i pravnim poslovima 54%.
MISLE DA NERAD POVEĆAVA UČINKOVITOST
Samo 4% ispitanika priznaje da zabušavanje smanjuje poslovnu produktivnost, 52% misli kako nema utjecaja, a 44% smatra da im poboljšava učinkovitost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.