Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Odbila posao težak milijun kuna jer želi biti zidarica

None Foto: 24sata/ilustracija

Britanka (24) je diplomirala matematiku te su joj ponudili posao u osiguravajućoj kući. Zarađivala bi gotovo milijun kuna na godinu. Odbila ga je

Britanka Gemma McCoyd (24) diplomirala je na najvišem stupnju matematike i dobila ponudu za posao u osiguravajućoj tvrtki. Da ju je prihvatila, zarađivala bi više od 900.000 kuna na godinu. Gemma je ponudu odbila jer želi biti zidar. Tim se poslom već bavi i zarađuje oko 55.000 kuna godišnje. No, obožava svoj posao.
- Ljudi kažu da sam luda, no ja mislim da moram raditi ono što volim ili ću jednom požaliti. Stvarno ne želim sjediti u nekom uredu i na smrt se dosađivati - kaže Gemma. Svoj talent za zidarstvo je otkrila na satu umjetnosti tijekom studiranja. Otkad je zamijenila kalkulator za zidarsko odijelo, osvojila je tri nagrade i stipendiju. Nakon dvogodišnjeg tečaja postala je kvalificirana zidarica, no odlučila je nastaviti školovanje kako bi se mogla baviti i restauracijom. Jedina je žena u grupi učenika punoj 16-godišnjih tinejdžera. - Moram se dokazati. Još nisam najbrža, ali sam najbolja - rekla je.

Komentiraj, znaš da želiš!