Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Odgodite kupnju stvari koje nisu neophodne za život

Odgodite kupnju stvari koje nisu neophodne za život
1

Predstavljamo vam Dnevnik štednje Milene Nestić u kojem opisuje što je dosad naučila od naših stručnjaka

VIDEO


Milena Nestić, jedna od kandidatkinja projekta Kuna po kunu, iznijela nam je svoja razmišljanja i iskustva u svojem dosadašnjem sudjelovanju. Donosimo vam Milenin Dnevnik štednje kao i sve ono što je dosad naučila od naših stručnjaka te što će joj koristiti u budućnosti što se tiče njenih financija. 

Što sam naučila?

Dosad sam se sastala sa Zoranom Balijom i Dubravkom Kolarićem

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prva lekcija: osobne financije 

Sastanak sa Zoranom mi je bio vrlo zanimljiv i koristan jer mi se sviđa koncept osobnih savjetnika za financije i mislim da je to odlična stvar. Prije sastanka sa Zoranom imala sam neke informacije o financijskim proizvodima (stambena štednja, investicijski fondovi, oročena štednja, životna osiguranja), ali mi je trebao netko da mi to „fino posloži u ladice“ tj. da mi pomogne u odabiru najboljeg i najprimjerenijeg proizvoda s obzirom na moje godine i mjesečne prihode. Nakon našeg razgovora počela sam razmišljati o njegovim savjetima i odlučila da ću mjesečno dio prihoda izdvajati za srednjoročne i dugoročne ciljeve. Primarno mi je cilj kupiti auto pa mi je savjetovao kako raspolagati novcem na kratki rok i dao mi savjete na što preusmjeriti štednju nakon ostvarenja kratkoročnih ciljeva.

Druga lekcija: kupovina i posjedovanje automobila

Sastanak s Dubravkom mi je bio koristan s te strane da me upozorio koje marke automobila izbjegavati pri kupnji rabljenog auta, a kod kojih se dobije najviše za određeni iznos novca. Također, bili su mi korisni savjeti o provjeri auta kod kupnje (servisna knjiga, da li je auto opran i zašto je to važno, provjera kod automehaničara i sl.). Mislim da ću se uvelike  poslužiti Dubravkovim savjetima kod kupnje auta.

Moj način štednje dosad je bio da ostatak novca od prihoda ostavljam na tekućem računu. Nakon savjeta financijskog savjetnika drukčije ću raspolagati ostatkom prihoda. Također, imam na mobitelu aplikaciju za praćenje troškova gdje svakodnevno bilježim troškove već 8 mjeseci. Znalo mi se dogoditi da sam u određenom trenutku htjela kupiti neku stvar koja je bila skuplja nego sam si u tom trenutku mogla priuštiti, ali kad sam bolje razmislila i prespavala, idući dan mi se i nije činila toliko poželjna i neophodna. Primijetila sam da neki moji prijatelji vjeruju da su isključivo skupe stvari i najkvalitetnije pa zato potroše i više novca nego si možda mogu priuštiti na neku stvar.  

Možda i najvažnija dosadašnja lekcija naučila sam da treba racionalno raspolagati novcem i odgoditi kupnju stvari koje nisu neophodne za život. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Moletu jedite umjesto bakalara, a trlju frigajte za 'fritto misto'
FINA RIBA ZA SVAČIJI DŽEP

Moletu jedite umjesto bakalara, a trlju frigajte za 'fritto misto'

Manje popularna riba je jeftinija, a dostojna je zamjena za bakalar i lignje. Isprobajte frigane trlje, paštetu od molete i 'fritto misto' - neće vas 'udariti po džepu'