Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Otkrijte usrećuje li vas trenutačno radno mjesto

None Foto: Fotolia

U rješenjima ćete pronaći odgovore na pitanja jeste li zadovoljni poslom, frustrira li vas te jeste li svjesni vlastitih prednosti u odnosu na druge zaposlenike

> Nastavak s prethodne stranice


Manje od 50 bodova

Na poslu ste izrazito nezadovoljni i frustrirani jer se usredotočujete isključivo na svoje slabosti umjesto da razmislite u čemu ste bolji od kolega i to iskoristite. Ako ne možete prepoznati koje su vaše vrline, trebali biste potražiti savjet stručnjaka za profesionalnu orijentaciju. On će vam pomoći otkriti vještine i unutarnje snage te kako ih predstaviti. Tako će ih uočiti i poslodavci te vas nagraditi. Samo zadovoljni zaposlenici postižu najbolje rezultate, ali i obrnuto; uspjeh na poslu vodi sreći.


Od 50 do 70 bodova
Niste sigurni koje su vaše prednosti i nedostaci te koliko su važni u osobnom razvoju i zadovoljstvu karijerom. Često se usredotočujete na slabosti, a sumnjate u svoje snage i vrline. Trebali biste poraditi na prepoznavanju svojih potencijala tako da slabosti postanu nebitne. Odgovori na pitanja na kojima niste osvojili bodove pomoći će vam osvijesititi kojim biste područjima trebali posvetiti pozornost.

Od 80 do 100 bodova
Svjesni ste vlastitih prednosti na radnome mjestu, znate ih definirati i na što se trebate usredotočiti u osobnom razvoju. Time ste već u znatnoj prednosti u odnosu na ostale zaposlenike. Zbog toga ste samopouzdani i s lakoćom obavljate sve zadatke. U svakom vaša kreativnost i vještine dolaze do izražaja, a čak ste sposobni motivirati i kolege da prepoznaju svoje prednosti i rade na njihovu jačanju, a manje se koncentriraju na nedostatke.
Komentiraj, znaš da želiš!