Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Povratak izgubljene radne koncentracije u par koraka

Povratak izgubljene radne koncentracije u par koraka
1

Riješite se stvari koje vam odvlače pozornost, fokusirajte se i ostvarujte ciljeve. Napravite plan, odredite zadatke i pridržavajte ga se svaki dan

VIDEO

Postoje trenuci kad je vrlo teško koncentrirati se na posao, pozornost vrluda, a misli skakuću s jednog zadatka na drugi. No ne vratite li brzo izgubljenu koncentraciju, nećete više moći uhvatiti radni elan, ispunjavati zadatke, a ni davati rezultate. Potrebno je naučiti zadržati koncentraciju, a prvi korak je da otkrijete što vas dekoncentrira.
Tada se potrudite da je što prije vratite. Otklonite sve "hvatače pozornosti" dok radite i nakon svakog prekida nastojte se nanovo fokusirati i nastaviti tamo gdje ste stali.
Upravo ta sposobnost da se ponovno usredotoče na posao odvaja gubitnike od pobjednika. Gubitnici se teško vraćaju poslu i često odustaju od započetog premda su često tek korak do ostvarenja poslovnog plana. Iako se pravdaju da je posao pretežak, oni zapravo misle da su im u životu podijeljene "loše karte", zbog čega  odustaju od svojih ciljeva.
No pobjednici zapreke i neuspjehe nastale zbog pada koncentracije ne shvaćaju osobno. One su za njih samo trenutačan problem koji rješavaju u hodu, a ne znak da im uspjeh nije suđen.

PREDOČITE SI JASNU VIZIJU SVOG ZADATKA
Fokusirat ćete se na posao stvorite li jasnu viziju onoga što želite postići. Mnogi vrhunski sportaši vizualizirali su svoj uspjeh  u mislima prije natjecanja.

OD VIZIJE STVORITE SVOJU RADNU MISIJU
Kako biste viziju pretvorili u stvarnost, sastavite popis svih poslova, zadataka i pravila. Strogo ih se pridržavajte i postići ćete sjajne poslovne rezultate.

DRŽITE SE PLANA JER VODI OSTVARENJU CILJA
Razrađen plan omogućit će da vidite svrhu i cilj rada. A time i da se bolje koncentrirate. Bez  plana fokusirat ćete se na krive stvari i gubiti vrijeme.

USPJEŠNI VJEŽBANJEM POSTAJU UČINKOVITIJI
Niste li koncentrirani, pozornost vam vrluda uokolo i gubite fokusnu točku. Uspješni ljudi vježbaju  koncentraciju, što im pomaže da budu učinkovitiji.

PRIORITETI SU VODIČ DO OSTVARENJA PLANA
Fokusiranjem na ono što je važno onemogućit ćete da vam nebitne stvari odvraćaju pozornost. Važne stvari su one koje vode do ostvarenja plana i cilja.

SVAKI DAN SE IZNOVA FOKUSIRAJTE NA RAD
Svako jutro si ponovite, “Danas je novi dan!”. Izgubite li koncentraciju, ne ljutite se na sebe. Potrudite se da je vratite i ponovno se usredototočite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.