Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 3

Prijatelji bez posla protiv usamljenosti zbog otkaza

Prijatelji bez posla protiv usamljenosti zbog otkaza
1

Zajednička potraga za poslom s prijateljima koji su također nezaposleni te promjena okoline proširit će vidike te pobijediti osjećaj usamljenosti

VIDEO

Što nezaposlenost dulje traje, to je usamljenost vjerojatnija. Obitelj se vraća kući navečer, a s prijateljima se čujete uglavnom porukama, mailovima i preko chata. Posao također tražite uglavnom na internetu. Iako ste u neprestanoj interakciji s ljudima, nedostaje vam prava komunikacija “oči u oči”. Vi sami želite ostati kod kuće jer ne želite trošiti previše novca niti odustati od potrage za poslom. No potreba za komunikacijom i promjenom okruženja ubrzo će postati vrlo snažna. Kako vas ne bi grizla savjest zbog napuštanja računala i potrage za poslom, ponesite laptop sa sobom u kafić koji ima pristup internetu, tzv. hot-spot. Takvi pristupi su najčešće besplatni, pa ćete tamo također moći tražiti posao. Samo ćete sad biti okruženi novim, drugim ljudima, a promjena okruženja će vam goditi. Također, možete se kod kuće povezati s prijateljima koji su isto bez posla.
Organizirajte druženje kod nekoga od njih doma i zajedno tražite posao. Združenim snagama možete smisliti nove strategije za traženje posla, a možda otkrijete zanimljivo radno mjesto koje prijatelj ne želi, a za vas je savršeno.

SAJMOVI I ZABAVE MOGU BITI ULAZNICA U NOVU TVRTKU
Učinkovit izlazak iz kuće u potrazi za poslom uključuje i razne događaje vezane uz vašu profesiju - sajmovi, proslave i sl. Ostati u toku s promjenama na radnom polju je odlično, a tamo ćete biti u izravnom kontaktu s ljudima koji vas mogu zaposliti. Budući da su kontakti nužni i da internet nije jedino rješenje za novi posao, ovo može biti dobra prilika.

DRUŠTVENA MREŽA NE SMIJE SE ZAPOSTAVITI
Usamljenost će pokleknuti pred druženjima s prijateljima. Iako izlasci opterećuju budžet, korisni su za pronalazak novog posla jer je vrlo važno ostati u kontaktu s mrežom ljudi koje poznajete. Ako ste dulje nezaposleni, pomoći će i volontiranje, koje također pruža mogućnosti za novo zaposlenje.

PARTNERU BEZ POSLA POTPORA JE NUŽNA
Ako je vaš partner izgubio posao, situacija može postati škakljiva te emocionalno i financijski vrlo stresna. Kako biste mu pomogli, za početak razradite plan i strategiju potrage za poslom. Ne zaboravite dizati mu moral i nikako ga ne obeshrabriti u daljnjoj potrazi, čak i ako se broj odbijenica poveća.

RAZUMIJEVANJEM PRENAMIJENITE KUĆNI BUDŽET
Nakon što partner ostane bez posla, razgovor o financijama je nužan. Kao i plan. Razmislite čega se možete odreći, gdje možete uštedjeti i bez čega ne možete živjeti. Također nastojte ne biti pesimistični. Mislite na ono što je sada dobro u vašem životu. I ne zaboravite na smijeh!

NEZAPOSLENOST JE SAMO PROLAZNA SITUACIJA
Nemojte kriti od djece da je netko od roditelja bez posla i da vas to brine. Razumno im objasnite situaciju i nastojte je promatrati kao trenutačnu i kontroliranu situaciju, a ne kao katastrofu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode