Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rad zaposlenika ovisi o zraku i temperaturi ureda

None Foto: Shutterstock

Zbog prevrućih ili prehladnih ureda pati gotovo polovica zaposlenika, a 21 posto njih žali se na kvalitetu zraka u zgradi i neugodne mirise

Osamdeset posto zaposlenika tvrdi da stanje poslovne zgrade snažno utječe na to kako doživljavaju svoje poslodavce, pokazalo je američko istraživanje. Ekstremne temperature izazavane lošim grijanjem, klimom i ventilacijom remete radni dan 47 posto zaposlenika,  dok se 21 posto njih žali na kvalitetu zraka ili na neobjašnjive neugodne mirise. Jednak postotak ispitanika smetaju loši prozori i stropovi koji prokišnjavaju, stoji u studiji. Velika većina (69 posto) potvrdila je da stanje zgrade izravno utječe na njihovu produktivnost i motivaciju. Svakom trećem to je bio dovoljan razlog da napusti ili prihvati posao. Oko 30 posto ispitanika požalilo se na loše održavanje zahoda, a 21 posto na povremene krađe po uredima.

NISU ZADOVOLJNI NI ČISTOĆOM
Četvrtina ispitanika čistoću je svojih ureda opisala riječima “gotovo nikakva” ili “užasna”. Svaki treći boji se da će se razboljeti zbog nezdravih uvjeta u zgradi.

ŽELE KANTINE I DJEČJE VRTIĆE
Većina zaposlenika u poslovnoj bi zgradi željela imati kantinu ili restoran te dječji vrtić u blizini. Natkriveno parkiralište također je na popisu njihovih želja.

Komentiraj, znaš da želiš!