Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Definirani zadaci spriječit će mučno obavljanje tuđeg posla

None Foto: Fotolia

Projekti su samo faze koji imaju specifičan rok, zato je vrlo važno unaprijed znati što se od vas očekuje i kako reći ne u određenim situacijama kako bi si olakšali

Gotovo svi projektni timovi imaju podređene i nadređene kolege koji imaju zajednički cilj. U tom procesu 80 posto podređenih ima osjećaj da se nadređeni odriču svoje odgovornosti i opterećuju njih, tvrde poslovni psiholozi. Zato je vrlo važno unaprijed održati sastanak s nadređenima kako biste bolje razumjeli o tome što se od vas očekuje. Ako postoje neka dvosmislena područja koja vaš nadređeni može iskoristiti, jasno ih definirajte.

Projekti su samo faze jer svi imaju svoj specifični datum početka i kraja. Nadređeni u takvim situacijama često znaju "ići do kraja" kako bi dobili uvid u vaš mentalni i fizički kapacitet te vas naučili nove vještine.

Naučite reći ne

Ako ste jedan od onih od kojih kolege traže pomoć i uvijek pomažete, to znači da ćete dodatno raditi. Pokušajte pokazati alternativu kolegama da netko drugi to može isto učiniti. Nemojte uvijek dobiti, ali jasno dajte do znanja kad je previše.

Budite bolji s nadređenim

Izgradite bolji odnos sa svojim nadređenim. Tijekom vremena on će pokazati bolje razumijevanje za vaše osobne potrebe. Za početak vi pokažite razumijevanje prema njihovim izazovima i problemima. Pružite podršku kako bi je mogli dobiti natrag.

Komentiraj, znaš da želiš!