Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Što se isplati kupovati u velikim pakiranjima i uštedjeti?

Što se isplati kupovati u velikim pakiranjima i uštedjeti?
1

Osim što se isplati kupovati veće količine jer su jeftinije treba znati i kako te velike količine pohraniti. Saznajte koje su to namirnice!

VIDEO

Grah - Osim što se radi o jednoj od najzdravijih namirnica, grah je zahvalan za skladištenje. Izbjegavajte grah iz konzerve zbog veće količine soli te imajte na umu da ukoliko grah spremimo na suho i hladno mjesto – on tako može stajati i do godinu dana. Svakako izbjegavajte zamrzavanje ili držanje u hladnjaku jer grah upija vlagu i gubi okus. 

Kava - Ukoliko kupujete zrna kave i sami ih meljete, spremite ih u posudu i držite na temperaturi do 20 stupnjeva Celzijusa. Za razliku od ranije spomenutog graha, kava se može spremiti u zamrzivač, važno je samo spremiti zrna kave na adekvatan način. Spremite ih prvo u plastičnu vrećicu, izbacite zrak iz iste te ju potom stavite u papirnatu vrećicu kako bi spriječili da zrna budu izložena svjetlu u hladnjaku jer se tako uništava aroma kave. 

Brašno - Ako ga pravilno pohranimo u nepropusno pakiranje ili originalno pakiranje smjestimo unutar nepropusne plastične ambalaže većina brašna može izdržati od 6 pa sve do 12 mjeseci. Iznimka su brašna od cijelog zrna koja zahvaljujući drugačijem sastavu imaju prirodna ulja zbog kojih takva ulja brže gube okus. Njih možemo čuvati u hladnjaku ili zamrzivaču, također unutar nepropusne plastične ambalaže te na taj način mogu izdržati i godinu dana. Brašna punog zrna od heljde, zobi ili riže mogu u zamrzivaču izdržati samo 2 ili 3 mjeseca, stoga imajte to na umu. 

Žitarice - Ječam, proso, zob, kvinoja i riža uvijek su dobar odabir kada kupujemo velika pakiranja. Stavite ih u posude koje su kockastog oblika jer tako više posuda možete spremiti jednu kraj druge i smanjiti protok zraka, čime se ne mijenja temperatura unutar posuda. Na taj način žitarice možete čuvati i par godina. Iznimka je smeđa riža, koja ima kraće trajanje iz istog razloga kao i integralno brašno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sir - Veća pakiranja sira moguće je zamrznuti u vrećicama za zamrzivač. Na taj način sir može izdržati do 6 mjeseci.

Jogurt - Jogurt koji mi zamrznemo neće biti kao i smrznuti jogurt koji možete kupiti, prvenstveno se radi o drukčijoj teksturi i jogurt će biti grudičast. Ako ga držimo na temperaturi od 1 do 5 stupnjeva jogurt može izdržati i sedam dana od napisanog roka trajanja.

Mislite da postoji nešto što nismo napisali, a zaslužuje svoje mjesto na ovom popisu? Javite nam na urednistvo@pametnakuna.hr!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang