Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Tko se dobro promovira izvan radnog vremena, osvaja šefa

Tko se dobro promovira izvan radnog vremena, osvaja šefa
1

Umjesto nerealnih očekivanja koja sama od sebe padaju s neba, uložite vrijeme i trud u stvaranje kvalitetnih kontakata koji vam mogu pomoći u poslovnoj budućnosti

VIDEO

Prva profesionalna zapovijed stručnjaka za odnose s javnošću (engl. skraćenica PR) odnosi se na privatnu sferu - dok kod kuće “surfate”, mudro se predstavljajte na društvenim mrežama. Vaši prijatelji na Facebooku, Twitteru i LinkedInu ne bi trebali čitati statuse poput “šef mi je totalni moron”. 

- Svatko se može poslužiti taktikama stručnjaka za odnose s javnošću kako bi unaprijedio talente i tako poboljšao karijeru - tvrdi Jessica Kleiman, PR agentica i koautorica knjige “Budi sam sebi najbolji PR: Kako iskoristiti tehnike odnosa s javnošću da bi bio primijećen, zaposlio se i napredovao”. 
- U PR-u ništa se ne smatra neslužbenim jer nikad ne znate tko sjedi iza vas u autubosu dok se prijatelju žalite na šefa ili tko čita vaš privatni profil - upozorava Jessica Kleiman. 

Druga zapovijed moćnog PR sektora je - razmislite o trima stvarima kojima se želite predstaviti budućem poslodavcu. Neka to bude nešto upečatljivo, čime ćete se izdvojiti iz gomile.

Vlastita vrijednost

Čak i ako idete na razgovor za posao u tvrtku iz snova, ne dopustite da vas paralizira strah. Sjetite se da vrijedite bez obzira na to kako će proći intervju.

Živjeti na staroj slavi 

Odradite li dobro nekoliko projekata, ne očekujte hvalospjeve. I ne živite na staroj profesionalnoj slavi. Biti maher svog zanata zahtijeva stalno potvrđivanje.

Priprema, pozor, kreni

Nikad, baš nikad, ne idite na razgovor za posao a da niste temeljito istražili tvrtku i njezino poslovanje, savjetuje J. Kleiman. Pročitajte internetske stranice potencijalnog poslodavca. Što više znate o tvrtki, to je veća šansa da bolje predstavite svoju buduću ulogu u njoj.

Karijera se gradi od temelja

Jedna od prvih lekcija koju PR stručnjaci nauče je da se ništa ne isplati na brzinu. Umjesto nerealnih očekivanja koja sama od sebe padaju s neba, uložite vrijeme i trud u stvaranje kvalitetnih kontakata koji vam mogu pomoći u poslovnoj budućnosti, tvrdi J. Kleiman.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode