Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Do mirovine mi je cilj uštedjeti pola milijuna kuna

None Foto: Pixsell

Mlada žena na početku karijere iznijela nam je svoje dugoročne planove. Od slijedećeg tjedna, naši stručni suradnici procijeniti će kako ih ostvariti

Sudionica akcije Kunu po kunu, ambiciozna žena na početku karijere Milena Nestić na početku druženja koje će trajati 12 tjedana iznijela nam je svoje dugoročne planove. Od sljedećeg tjedna, naši stručni suradnici procijeniti će koliko su oni realni, podcijenjeni ili precijenjeni. Nakon toga će joj savjetovati što sve treba poduzeti da ih ostvari.

Ciljevi u sljedećih 5 godina 

Milena ima veliki potencijal povećati svoja primanja obzirom da je završila zahtijevan fakultet Strojarstva, a namjerava se dodatno obrazovati. Njezin plan podijelili smo u razdoblja. Već do kraja godine namjerava kupiti svoj prvi automobil. U skladu sa sadašnjim primanjima, koja su u rangu prosječne hrvatske plaće, potražit će jeftinije i pouzdano rabljeno vozilo. Uvjet joj je da ga može bez problema koristiti sljedećih četiri do pet godina.

Sada živi kao podstanarka, a namjerava otvoriti stambenu štednju. Tek potom razmišljat će o planu za rješavanje stambenog pitanja, najvjerojatnije stambenim kreditom. Do kraja tog razdoblja namjerava biti u braku, ali nije sigurna hoće li odmah imati djecu.

 Ciljevi u sljedećih 10 godina

U ovom razdoblju Milena će razmisliti o povećanju obitelji, odnosno o prvom djetetu. Što se tiče posla, očekuje da će napredovati, imati značajno veća primanja i konstantno se usavršavati unutar struke, ali i na nekom ekonomskom području. "Budući da me zanima područje financija i upravljanja budžetom, voljela bih upisati dodatni studij ekonomije ili postdiplomski studij u području financija. Mislim da je ekonomija idealna nadopuna mome zanimanju. Cilj mi je za 5 godina uštedjeti 50.000 kuna" kaže Milena.

Kaže da se za deset godina vidi u braku, s jednim djetetom i u vlastitoj kući. „Voljela bih u tom razdoblju pokrenuti vlastiti posao“ kaže Milena. Nakon 10 godina cilj joj je imati uštedu od 100.000 kuna.

Plan za mirovinu

Kroz 20 do 25 godina Milena svoj život zamišlja u vlastitom domu za koji je otplatila kredit. Želi imati dvoje djece i uredan obiteljski život na selu, te uspješan privatni posao. Nada se da će joj djeca prije mirovine već završiti školovanje, imati sigurnu financijsku situaciju s ušteđevinom koja omogućava normalan život. Pod tim podrazumijeva povremena putovanja i mogućnost pomaganja svojoj djeci. Zbog toga joj je cilj do mirovine na računu imati fond za „kišne dane“ od 500.000 kuna

Saznajte više o sudionicima i projektu "Kunu po kunu"! 

Komentari (8)
  • jbg. meni stara u švabiji sa 3 razreda osnovne iz Juge išla konobarit u švabiju, malo tringelt tu, malo tamo...skupila po milijuna eura uz penziju još. Bome u Nas ZABORAVI!

    3. 4. 2012,   13:01
  • Kad če to onda biti??? I u kojoj državi?? oko 2060.. i sigurno ne u Hr aj nadam se da ce postojati 24 sata da nam snimi tu dragu staricu kako nakon biznisa sa Hrvatima, školovanja i stresa sa divnim mužem i dvoje odrasle djece šeta po parku... svakako mi javite! Super plan! Onak, dosta realističan, može se to....hehe, kakav post!!

    3. 4. 2012,   04:17
  • sretno joj bilo! Samo za takve planove mora promati Švicarsku, a ne Hrvatsku VSS plaću.

    3. 4. 2012,   07:57