Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Upomoć! Ne stižem sve! Ne sramite se tražiti pomoć kolega

None Foto: Fotolia

Nemojte misliti kako je traženje pomoći na poslu znak slabosti. Zapravo je znak snage jer pokazuje da dobro znate koje su vaše sposobnosti te da ste spremni

Prije nego što zatražite pomoć na poslu, saberite se i ne pristupajte šefu ili kolegama u panici i strahu. Važno je i da to učinite na vrijeme jer što dulje budete odgađali, to će se problem još više zakomplicirati. Također, unaprijed razmislite što ćete ih pitati te im što preciznije objasnite na čemu ste zapeli. Bilo bi idealno ponuditi rješenja koja već imate jer tako pokazujete da ste se trudili obaviti posao. Ako je riječ o ozbiljnijoj teškoći, uvijek je bolje prvo ići kod šefa, koji će znati tko bi vam od kolega najbolje mogao pomoći. 

Ako se odmah obraćate kolegama, zatražite pomoć od onih za koje znate da se neće previše mučiti s vašim problemom. Ne zaboravite im zahvaliti na trudu i napomenuti kako ćete im prvom prilikom vratiti uslugu. Još će vas više cijeniti i ako šefu pripomenete koliko su vam pomogli. 

Ne isplati se biti žrtva - tražite pomoć!

Nemojte misliti kako je traženje pomoći na poslu znak slabosti. Zapravo je znak snage jer pokazuje koliko dobro znate koje su vaše sposobnosti te da ste spremni na sve kako biste uspješno izvršili zadatak. 

Pomažu razgovor i vježbanje

Ako dulje vrijeme osjećate da ste pod pritiskom i ne možete se nositi s obvezama, najbolje bi bilo razgovati sa šefom o tome što se od vas očekuje. Bolje ćete se osjećati i ako se “ispušete” vježbajući. 

“Možeš li mi pomoći?” kao kompliment

Kad god možete, pomažite kolegama, pa makar bila riječ i o sitnicama. To neće svi znati cijeniti, ali takvi su ljudi uglavnom izuzetak. Neki kolege će vaše traženje njihove pomoći shvatiti i kao kompliment.

Komentiraj, znaš da želiš!