Obavijesti

Pharma Valley - investicija koja određuje budućnost JGL-a

Pharma Valley - investicija koja određuje budućnost JGL-a
4

Riječka farmaceutska kuća JGL d.d. realizira najveću investiciju u povijesti svog poslovanja, koja će u odrediti budućnost tvrtke, a ukupna vrijednost investicije jest 361 milijun kuna

Ukupna vrijednost investicije jest 361 milijun kuna, od čega 232 milijuna kuna podrazumijeva ulaganje u zemljište i građevinske radove, a 129 milijuna kuna u opremu.

Pharma Valley ima dva ključna cilja - osigurati uvjete i kapacitete u razvoju, proizvodnji i skladištenju za realizaciju dugoročnih planova rasta tvrtke te objediniti sve proizvodno-tehnološke lokacije na jednome mjestu.

Projektom Pharma Valley obuhvaćene su obje lokacije - postojeća, Svilno 1, na kojoj se nalaze proizvodni pogoni, skladište ambalaže i popratni sadržaji te Svilno 2, nova lokacija na ukupnoj površini od 76.750 m². Ukupna neto razvijena površina zatvorenih prostora prostire se na 20.552 m², od čega 7.304 m² čini automatizirano skladište ambalaže, poluproizvoda i gotovih proizvoda, 5.100 m² proizvodne hale, 4.900 m² uredi te 3.330 m2 popratni sadržaji (vodosprema, energana, prostor za pripremu medija, HVAC sustav...).

Očekuje se da će građevinski dio radova biti gotov tijekom prosinca 2014., a dio koji je povezan s opremom i validacijom iste tijekom ožujka 2015. JGL bi s proizvodnjom na novoj lokaciji trebao započeti najkasnije u drugom kvartalu sljedeće godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prateći trendove farmaceutske industrije JGL neprestano nastoji unaprijediti postojeće stanje, imajući pri tome u vidu okvir koji čine standardi, vrlo stroga i zahtjevna pravila dobre proizvođačke prakse, koja reguliraju farmaceutsku proizvodnju. Uz povećanje kapaciteta u postojećim tehnologijama uvodi se i  tzv. BoV (Bag-on-Valve), najnovija tehnologija proizvodnje aerosola, koja se u svijetu sve više primjenjuje u sustavima medicinskih proizvoda koji se apliciraju kao sprejevi. Novitet je i prelazak sa serijske proizvodnje na kontinuiranu proizvodnju što je velik iskorak u odnosu na sadašnju praksu jer će se postići zahtijevana fleksibilnost u isporuci proizvoda s puno manje ulaganja u opremu i prostor. 

Kapaciteti novih proizvodnih pogona mjere se u milijunima proizvodnih jedinica. Ovisno o vrsti proizvoda, kapaciteti su sljedeći: tablete i kapsule – 13 milijuna komada, sterilne kapi – 29 milijuna komada, sterilni sprejevi – 28,7 milijuna komada, aerosoli – 6,9 milijuna komada s mogućnošću ekstenzije na 13,8 milijuna komada, polučvrsti oblici – 11 milijuna komada, nesterilne otopine – četiri milijuna komada. 

Ovi kapaciteti osiguravaju nam rast najmanje za sljedećih deset godina. Na istoj lokaciji moći ćemo se po potrebi modularno širiti što nam i u dugoročnoj perspektivi osigurava preduvjete za brzu prilagodbu zahtjevima tržišta i kupaca. Naša je dugoročna vizija postati globalni lider u području nazalnih dekongestiva i oftalmika što traži od nas izuzetnu tehnološku i terapijsku fokusiranost. Vjerujemo kako će naš novi investicijski projekt Pharma Valley svakako tomu doprinijeti“, zaključuju u JGL-u.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina