Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pioniri electro glazbe večeras zatvaraju treći Dimensions

None Foto: Dan Medhurst 3

Krema svjetske elektro scene te domaće DJ snage nastupaju na samom kraju festivala koji je ugostio 200 glazbenika na 11 pozornica i 30 zabava na brodovima

Dimensions Festival večeras završava svoje  treće izdanje. Spektakularna, fantastično očuvana tvrđava Punta Christo i prostor oko nje ugostio je 11 pozornica i više od 200 izvođača. Organizirano je i tridesetak zabava na brodovima koje su predstavile izvođače najeminentnijh glazbenih etiketa. Dok su brodice klizile brijunskim arhipelagom, posjetitelji su plesali i uživali u pogledu na festivalsku lokaciju s morske strane. Upravo je kombinacija jedinstvenog položaja tvrđave Punta Christo, spektakularnog morskog okruženja i izvanredne glazbe, Dimensions Festival u vrlo kratkom roku dovela među najpoželjnije europske elektronske festivale.

Primordijalna elektro glazba svoj će showcase imati u večeras, kada će The Clearing stage ugostiti kremu žanra: live izvedbe Juana Atkinsa i Moritza Von Oswalda (Borderline), Aux 88 i Undergorund Resistancea (Timeline). Stage će zatvoriti DJ setovi Roberta Hooda i Nine Kravitz. Dijamantni line-up za sve ljubitelje elektra! Nastavljajući u istom, analognom tonu – preporuka za techno manijake – ne propustite live izvedbu Karenn! Jedanaest stageova jamče različitu glazbu – The Void predstavlja Floating Points i Motor City Drum Ensemble, a Mungo’s Arena ugostit će Om Unite i legendarnog Goldiea. Domaće boje branit će se na Sirup Stageu u The Gardenu gdje će nastupati Mislav b2b Pytzek (Burek), Sergej Snooze vs Arsen Pavešić (Sirup), Bebetto, Zero i Iggy Dub.

Na samoj festivalskoj lokaciji u Štinjanu, na glavnom festivalskom ulazu, u prodaji će biti dnevna ulaznica po cijeni od 250 kuna, za sve one koji ih do sada nisu nabavili.

Sve informacije o Dimensions festivalu 2014. dostupne su i na:
www.dimensionsfestival.com
www.pozitivanritam.hr/festivali/dimensions-festival
www.facebook.com/DimensionsFestival
www.twitter.com/dimensions_fest
www.mixcloud.com/dimensionsfestival
www.youtube.com/dimensionsfestival