Obavijesti

Pišite nam: Što želite znati o niskoenergetskoj gradnji?

Pišite nam: Što želite znati o niskoenergetskoj gradnji?
1

Iako raste interes i inicijativa za gradnju niskoenergetskih stambenih objekata, daleko najveću prepreku predstavlja nedovoljno informirana okolina

Kako bismo razbili mitove o skupoj i kompliciranoj zelenoj gradnji, već više od dva mjeseca pratimo gradnju obiteljske niskoenergetske kuće u Zagrebu i kroz praksu, na realnom projektu, svim zainteresiranima dostavljamo sve potrebne informacije ako se i sami žele upustiti u zelenu gradnju. Dopustite da vam pokažemo kako najbolje možete iskoristiti ovu inicijativu da se informirate, saznate više, naučite nešto novo i dobijete odgovore na sva vaša pitanja.

Korak 1: Pratite aktualnosti s gradilišta i vijesti iz područja energetske učinkovitosti

Sav sadržaj na ovu temu grupirali smo na web stranici 24sata.hr/niskoenergetska-kuca/. Tjedno vam donosimo tri nova članaka: svježe reportaže s gradilišta, intervjue te vijesti i aktualnosti vezane za gradnju, energetsku učinkovitost, ekologiju, financiranje, subvencije i poticaje. Svake nedjelje u dnevnim novinama 24sata i u 13:30h na 24sata TV možete pročitati i pogledati reportažu koja sumira tjedne aktivnosti na gradilištu, sve savjete i iskustva stručnjaka, kao i izvođača radova. U slučaju da ste propustili dosadašnje aktivnosti, sažetak pročitajte u novom izdanju časopisa Hausbau koje na kioske dolazi u srijedu 28.11.

Isto tako, želimo čuti i vaša iskustva i pitanja. Pišite nam na nek@24sata.hr o čemu biste htjeli više čitati, koja vam je tema najzanimljivija i s kakvim se problemima susrećete te kojeg biste stručnjaka voljeli vidjeti u tematskom intervju. Konzultirat ćemo se sa stručnjacima te vas povezati s izvođačima i partnerima kako bismo vam pružili što bolji odgovor i kvalitetniji sadržaj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Korak 2: Koristite znanja stručnjaka i stupite s njima u izravan kontakt

U ovaj projekt uključili smo stručnjake iz gotovo svih područja niskoenergetske gradnje. Iskoristite priliku da putem formulara direktno stupite u kontakt s njima i pitate ih što vas zanima. Ako ste laik i niste sigurni što sve gradnja ovakve kuće podrazumijeva iskoristite naš Plan gradnje, a ako se stručnjaci u odgovoru budu koristili stručnim terminima provjerite njihovo značenje u našem Pojmovniku.

Korak 3: Računajte uz pomoć naših alata

Teško je samostalno procijeniti koliko metara kvadratnih pločica trebate naručiti, koliko bi vam iznosila rata kredita za gradnju kuće ili koliko uštede možete ostvariti na rasvjeti ili vodi. Brojni alati koje smo integrirali u našu web stranicu olakšat će vam procjenu - računajte uz njihovu pomoć.

Korak 4: Uz pomoć web aplikacije istražite svaku prostoriju kuće

Interaktivna web aplikacija omogućuje vam da se jednostavno snađete u svim do sada objavljenim reportažama i vijestima, bez obzira kada se priključili praćenju našeg projekta. Projekt smo podijelili u šest osnovnih faza i u svakoj fazi unutar aplikacije kronološki su poredani svi članci koje smo objavili u pojedinoj fazi. 3D model kuće koju vidite u apliakciji je vjerni model kuće koja se gradi. Kliknite bilo gdje na kuću lijevom tipkom miša i držeći je stisnutom rotirajte kuću u bilo kojem smjeru (gore, dolje, lijevo, desno). U aplikaciji zasebno pogledajte svaku etažu i prostoriju, a klikom na svako povećalo pročitajte više informacija o našim partnerima. Očekujte izlaske novih faza jer se sa svakom fazom i naša kuća u aplikaciji mijenja.

Korak 5: Budite i vi naš kolumnist

Ako ste sve ove korake odavno prošli, sami ste gradili vlastitu niskoenergetsku kuću ili vas tema energetske učinkovitosti izrazito zanima pa je proučavate, pošaljite nam svoj osvrt na neke teme. Najbolje i najkvalitetnije članke ćemo objaviti!

Zahvaljujemo našim partnerima ovog projekta: YTONG, bauMax, Fermacell, PPS Galeković, Hansgrohe, Holcim, Hypo Alpe Adria Bank, Iskon, Osram i Lighting, RÖFIX, RV stolarija, Schiedel, TECE koji su pomogli da ove teme budu dostupne na jednom mjestu svima vama.

Pročitajte više o temi na stranici Niskoenergetska kuća od A - Ž.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.