Obavijesti

Poslovni dnevnik otvara prilike za studente s invaliditetom

 Poslovni dnevnik otvara prilike za studente s invaliditetom
1

Studenti, prijavite se za projekt "Iskustvo zlata vrijedi" i osvojite poslovnu praksu u renomiranim hrvatskim poduzećima! Prijave traju do 1. lipnja


Hrvatska je zemlja u kojoj ima tristotinjak studenata s invaliditetom, a iskustvo rada i radne prakse tijekom studentskih dana ima vrlo mali broj njih. Iako su naši radni zakoni afirmativni kad su u pitanju osobe s invaliditetom, stopa njihovog zapošljavanja u usporedbi s europskim standardima i dalje je vrlo niska. Kako bi proširili svijest o ovom problemu u poslovnoj zajednici, Poslovni dnevnik u suradnji s partnerima poslodavcima treću godinu zaredom provodi društveno odgovorni projekt "Iskustvo zlata vrijedi".

Prošlogodišnji projekt omogućio je praksu studentima s invaliditetom u osamnaest renomiranih tvrtki koje su partneri projekta, a isto će učiniti i ove godine.

Mogućnosti i prilike za osobe s invaliditetom omogućuju im potpunu integraciju u društvo i otvaraju im novu perspektivu. Ovim projektom širi se svijest u poslovnoj zajednici te problematizirati pitanje zapošljavanja osoba s invaliditetom u Hrvatskoj. ˝Projekt Iskustvo zlata vrijedi dobar je korak prema uklanjanju barijera s kojim se osobe s invaliditetom moraju nositi jer su mnogi poslodavci uvidjeli da mladi ljudi bez obzira na svoj invaliditet mogu kvalitetno obavljati posao˝, tvrdi Nataša Kefurt koja je bila djelom radnog kolektiva Dukata.

Osim partnera poslodavaca projekt podržava Ministarstvo rada i mirovinskog sustava te stručni partner Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH kao i operativni partner Udruga „Zamisli“. Partneri poslodavci će i ove godine omogućiti studentima s invaliditetom, koji se prijave na natječaj radnu praksu uz mogućnost zaposlenja u skladu s potrebama tvrtke. Ovogodišnje prijave su počele i nova iskustva i znanja za studente s invaliditetom su nadohvat ruke.

 ˝Iskustvo i preporuka koju sam dobila po završetku prakse znatno će poboljšati moj životopis i pomoći mi nakon završetka studija kada ću tražiti stalni posao˝, poručila je svima koji razmišljaju o prijavi Antonia Bekavac koja je prošle godine iskustvo stjecala u PBZ Croatia osiguranju.

Više o projektu saznajte ovdje a prijaviti se možete ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!