Obavijesti

Potrošač

Komentari 1

Gumeni bomboni: Slatkiši bez nutritivne vrijednosti

Gumeni bomboni: Slatkiši bez nutritivne vrijednosti
1

Želatina, jedan od glavnih sastojaka ovog slatkiša, proizvodi se od otpadaka u mesnoj industriji kao što su papci, kosti i koža, najčešće od krava i svinja

VIDEO

Sastoje se od šećera, glukoznog sirupa i želatine kojima su dodani okusi i boje te poneki dodatak za pojačanje okusa, najčešće kiselost. Gumene bombone velikom većinom konzumiraju djeca koja reagiraju na svjetlucave, šarene, slatke i kisele bombone tjerajući ih da se vraćaju po još. Prave hranidbene vrijednosti u gumenim bombonima nema. U njima se nalaze samo prazne kalorije šećera te bjelančevine iz želatine. Želatina se industrijski proizvodi od otpadaka iz mesne industrije, poput kože, kostiju i papaka, uglavnom krava i svinja. 

Nema dokazane štetnosti želatine za organizam, a s obzirom na njen proteinski sastav, neki će reći kako je korisna. No mnogi nisu svjesni od čega se želatina proizvodi, u suprotnom bi odbili slatkiše u kojima se nalazi. Životinjske kosti, koža i papci nisu nešto što bi svatko poželio pojesti. Koncentracija šećera u gumenim bombonima je vrlo velika i takvog su sastava da bi ih trebalo izbjegavati. Zdrava alternativa gumenim bombonima i većini industrijskih slatkiša su svježe i suho voće koje slatkim i kiselim okusima te šarenim i zanimljivim izgledom jednako može zadovoljiti gladna dječja osjetila. 

Citrus mix: Bez vrijednih sastojaka

Ima karnauba vosak koji se proizvodi od lišća vrste palme, a koristi se i za poliranje auta. Citrus Mix ima i pčelinji vosak za sjaj. Bezopasni su, ali ne spadaju među prehrambene namirnice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Trolli Super fruits: Umjetna bojila

Trolli ima obojene ekstrakte voća i bilja. To može značiti i prisutnost umjetnih bojila iz nafte. Iako sadrži koncentrat voćnog soka, biljna ulja i prirodnu aromu, većina sadržaja su šećer i želatina.

Haribo Goldbären: Haribo je pun šećera 

Šećer u obliku glukoznog sirupa, dekstroze saharoze, sirupa od invertnog šećera, a sastojak je i voćni zaslađivač. Sadrži ekstrakte voća i bilja te voćne i biljne koncentrate, ali u malom postotku, 2%.

Sugarland Happy Bears: Malo biljnih ekstrakata

Uobičajeni, nutritivno bezvrijedni sastojci: puno šećera, želatina, voskovi. Biljni i voćni ekstrakti u Sugarlandu u malom su postotku. Prirodna aroma i biljni ekstrakti umjesto umjetnih bojila.

Kiki Medo: Prirodna aroma

Glukozno-fruktozni sirup kao dodatan izvor šećera u Kikiju, što može značiti jeftiniju proizvodnju uz zadržavanje slatkog i kiselog okusa. Prirodna aroma. Biljni i voćni ekstrakti za bojenje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang