Obavijesti

Potrošač

Komentari 3

Internet kupovina: Budite vrlo oprezni - sve je više varalica

Internet kupovina: Budite vrlo oprezni - sve je više varalica
1

Policija poziva na oprez - internetske prevare su sve učestalije. Iza nepoznatih se internetskih trgovina ponekad mogu kriti prevaranti čiji identitet nije lako otkriti...

VIDEO

Internet-trgovina sve je popularnija i kod nas i u svijetu. Ali kako raste popularnost, tako raste i broj prevaranata koji su sve lukaviji.

Budite oprezni kad je neki proizvod puno jeftiniji od istih na tržištu. Obično ono što zvuči predobro da bi bilo istinito i nije istinito, nego se iza toga mogu skrivati prevaranti koji čekaju žrtve. Budite sumnjičavi kad kupujete na internetskim oglasnicima ako onaj tko prodaje ne želi da vidite robu uživo i da je sami preuzmete. Također, uvijek je sigurnije kupovati u poznatim internetskim trgovinama jer one neće narušavati ugled kako bi se okoristile na nekoliko kupaca. Uz to, uvijek im se možete požaliti.

- Kupci sve svoje pritužbe mogu slati putem e-maila, besplatnog info telefona ili putem komentara i poruka na društvenim mrežama, prvenstveno na Facebooku. Vodimo računa da se na sve upite i pritužbe kupaca odgovori u najkraćem roku - kažu u internetskoj trgovini Mondo.

I policija poziva na oprez. Kažu da je 62-godišnjak iz Istre početkom rujna na internetskoj trgovini iz Velike Britanije naručio fotoaparat Canon. Platio ga je 10.000 kuna. Rok za dostavu je davno prošao. Nije dobio ni fotoaparat, a nisu mu vratili ni novac. Sve je prijavio policiji.

- Budući da se na pojedinim internetskim stranicama učestalo objavljuju oglasi čiji je cilj prevara, upozoravamo građane da budu oprezniji i ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji - rekli su nam u policiji.

- Kad jednom uplatite novac na račun u banci izvan Hrvatske, pitanje je hoćete li više ikad doći do njega – upozorava Tomislav Lončar iz Hrvatske udruge za zaštitu potrošača.    

Sve više građana javlja se policiji zbog internetskih prevara

Proizvode koje plaćaju ne dobiju ili im na adresu stigne paket, ali u njemu nije ono što su platili. Npr. umjesto skupog mobitela ili hard diska u paketu pronađu kavu, stari mobitel, ciglu, zemlju... U policiji savjetuju čuvanje svih podataka dostupnih uz oglas (e-mail adresa, broj telefona...) i otvaranje paketa pred dostavljačem jer će u tom slučaju imati svjedoka da u paketu nije ono što su platili. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Operacija od samo nekoliko minuta rješava problem od kojeg pate četiri milijarde ljudi
Jeste li među njima?

Operacija od samo nekoliko minuta rješava problem od kojeg pate četiri milijarde ljudi

Velik broj ljudi na svijetu ima probleme s vidom koji dovode do ovisnosti o različitim dioptrijskim pomagalima. Međutim, sve više njih danas odlučuje stati tom problemu na kraj i odlaze na lasersko skidanje dioptrije