Obavijesti

Potrošač

Komentari 19

Kiseli i hrskavi: Žiri ocijenio 7 vrsta ukiseljenih krastavaca

Kiseli i hrskavi: Žiri ocijenio 7 vrsta ukiseljenih krastavaca
3

Navodno trudnice ne mogu bez kiselih krastavaca, čak i ako ih prije trudnoće nisu voljele. Neizostavni su na blagdanskom stolu, bilo uz nareske, bilo u salati

VIDEO

Špek, češnjovke i kiseli krastavci. Ništa toliko ne miriši na zimu kao ova hrana. Podsjeća nas na djetinjstvo, na zimnice naših baka. Zimska hrana je teška i kalorična, a kiseli krastavci su idealna protuteža. Sadrže vrlo malo kalorija, manje od 100 po staklenki. Bilo bi dobro uvijek ih imati pri ruci jer su odlični za suzbijanje apetita. Peteročlani žiri 24sata kušao je sedam vrsta kiselih krastavaca različitih proizvođača, kupljenih u nekoliko trgovačkih lanaca. U obzir su uzimali boju,  teksturu, miris i okus. Pobjedu su odnijeli najjeftiniji, Billini krastavci Clever sa školskom ocjenom 3,8. 

Ocjenjivači su isticali odgovarajuću tvrdoću, fini kiselkasti okus i dobar omjer začina. Uvjerljivo najgori su krastavci Slavonka. Dojam ocjenjivača je da su krastavci rastopljeni u vodi, premekani i smežurani. Izgledaju kao da dugo stoje. Krastavci Slavonka ne prolaze na testu. Nisu dobili ni dovoljnu ocjenu, samo 1,8.

* Test naslijepo - U ovom testu sudjelovali su zaljubljenici u hranu koji pritom nisu znali čiji proizvod kušaju. Stavovi i ocjene nisu plaćeni, cenzurirani ni zlonamjerni. Nisu ni službeni stav redakcije, nego dojam svakoga kušača.

Clever Billa - 350 g

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Marko Dejanović - Najsvjetliji. Dobra kombinacija hrskavosti i gorkosti. Ocjena: 4

Robert Anić - Dobre tvrdoće, ugodne arome i začina. Za dugu zimu, pečenje i češnjovke. Ocjena: 4

Sunčica Taslak  - Ukusni, ali nekako premaleni krastavci. Dosta su kiseli. Ocjena: 3

Ivo Kozarčanin - Kiseli, prihvatljivo tvrdi, čak i ugodno ljutkasti. Ocjena: 4

Luka Duspara - Da su malo tvrđi, bila bi to čista petica. Ovako je iznadprosječna četvorka. Ocjena: 4

Prosječna ocjena: 3,8

Zvijezda Krastavci, 350 g

Marko Dejanović - Najmanji. Ugodno tamni. Idealna kombinacija hrskavosti i kiseline. Ocjena: 5

Robert Anić - Krastavci ugodne tvrdoće, ali dojam je da nemaju zdravu kiselinu. Ocjena: 2

Sunčica Taslak - Prvi koji hrskaju pod zubima, čvrsti su i nisu rastopljeni vodom. Ocjena: 4

Ivo Kozarčanin - Fino tvrdi, mrvicu preslani. Dobro leže, ali su nekako premali. Ocjena: 3

Luka Duspara - Hrskavi i ukusni. Ovo su sasvim solidni kiseli krastavci. Ocjena: 4

Prosječna ocjena: 3,6

Doora krastavci, 350 g

Marko Dejanović - Najveći. Gorkasti. Ugodno hrskavi. Svi su dobri, ali mrvicu pregorki. Ocjena: 3

Robert Anić - Ugodne tvrdoće i kiselosti. Vuku na pravu kiselinu i zimu. Ocjena: 3

Sunčica Taslak - Ukusni, osjeti se papar. Mekani iznutra, ali se ne raspadaju. Nisu rastopljeni. Ocjena: 4

Ivo Kozarčanin - Miriše kiselo, okus nježan. Kao kad se doma ukisele veliki krastavci. Ocjena: 3

Luka Duspara - Ovo je također hrskavo i ukusno. Vrlo dobro. Zadovoljan sam. Ocjena: 4

Prosječna ocjena: 3,4

Podravka krastavci, 370 g

Marko Dejanović - Vrlo dobra boja, idealan ton. Fino hrskav, ali preblag. Ocjena: 3

Robert Anić - Dobre tvrdoće, hrskavi, gorki, ali ne i ugodne gorčine. Ocjena: 3

Sunčica Taslak - Klasični krastavci umjerene kiseline i ljutine, ali malo vodenasti. Ocjena: 3

Ivo Kozarčanin - Izvrsno tvrdi pod zubima. Onakvi kakvi trebaju biti, ali miris i okus su čudni. Ocjena: 3

Luka Duspara - Krastavci su i hrskavi, ali istodobno nekako presnažni. Ocjena: 3

Prosječna ocjena: 3,0

Mygros krastavci, 370 g

Marko Dejanović - Srednje veliki, ugodne boje, ostaje čudan okus. Ocjena: 2

Robert Anić - Tvrdi su na ugriz, ali aroma je nekako neugodna. Slab dojam. Ocjena: 2

Sunčica Taslak - Podsjećaju na bakine krastavce. Osjeti se papar, kopar i ostalo začinsko bilje. Ocjena: 4

Ivo Kozarčanin - Agresivni miris octa, a na okus nedovoljno kiseli. Ocjena: 2

Luka Duspara - Tvrdi su i hrskavi, ali nisu baš nekog najugodnijeg okusa. Ocjena: 3

Prosječna ocjena: 2,6

Vitaminka krastavci, 350 g

Marko Dejanović - Vrlo svijetli. Fino su hrskavi, ali ipak su to preblagi krastavci. Ocjena: 2

Robert Anić - Mekani. Lagano kiselkasti, no čini se da su vodenasti. ocjena: 2

Sunčica Taslak - Imaju puno vode. Jako su papreni i malo većih proporcija. Ocjena: 2

Ivo Kozarčanin - Po teksturi više sliče maslini nego krastavcu. Premaleni su. ocjena: 2

Luka Duspara - Bitno mi je da su hrskavi, a ovi krastavci to jesu. I fini su. Ocjena: 4

Prosječna ocjena: 2,4

Slavonka krastavci, 350 g

Marko Dejanović - Srednje veličine, dosta kiseli, ali u suštini prihvatljivo. Premekani. Ocjena: 3

Robert Anić - Premekani i smežurani. Loše. Krastavci su čista jedinica. Ocjena: 1

Sunčica Taslak - Uf! Krastavci se raspadaju i puni su vode. Nisu dobri. Ocjena: 1

Ivo Kozarčanin - Prilično veliki, mekani. Raspadaju se u ustima. Nisu loši  nego ljutkasti. Ocjena: 2

Luka Duspara - Premekani su i vodenasti. Istodobno su i presnažni. Ocjena: 2

Prosječna ocjena: 1,8

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.