Obavijesti

Potrošač

Komentari 4

Majstori su otišli, fasadu nisu završili, ali su naplatili račun

Majstori su otišli, fasadu nisu završili, ali su naplatili račun
5

Ako su nezadovoljni izvedenim radovima, stanari se moraju najprije žaliti izvođaču te tražiti da popravi nedostatke, a mogu se obratiti i Ministarstvu gospodarstva...

VIDEO

Fasadu su zalijepili za oluk koji je star i što ako procuri? Nemoguće ga je skinuti da se ne ošteti fasada, nezadovoljni su stanari zgrade u zagrebačkoj Dubravi na kojoj su nedavno obnovili fasadu.

- Cijevi su trebali skinuti kako bi mogli dobro zatvoriti pukotine. Ovako nisu mogli dobro izolirati od vlage - zabrinuti su stanari.

Na prvi pogled fasada je savršeno napravljena, no pomnijim pregledom vidi se još nedostataka. Nisu zaštitili ni ostale pukotine kroz koje bi mogla prodrijeti voda, oko prozora i prozorskih klupčica.

- Svi spojevi fasade trebali bi biti vodonepropusni. Fasada prije svega treba biti funkcionalna, ali i lijepo izgledati. Kroz pukotine vlaga može prodrijeti u prostoriju i mogu se pojaviti gljivice. Uđe li voda ispod završnog sloja sad dok je toplo, a za koji dan se smrzne, može razoriti ljepilo - objasnio nam je stručnjak za fasade koji se zabrinuo i zbog stiropora koji je postavljen.

Na računu piše da je ekstrudirani, a taj nije dobar za fasade. Stručnjak kaže da se neke vrste ekstrudiranog mogu koristiti ali samo za najdonji dio fasade, sokl. Za fasade se koristi ekspandirani polistiren.

Upravitelj te zgrade je tvrtka Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo (GSKG) čiji je vlasnik Grad Zagreb.

- Mi smo kao upravitelj suvlasnicima dostavili troškovnik sa svim potrebnim radovima za sanaciju tog pročelja. U tom troškovniku bilo je predviđeno i izmještanje žljeba. No suvlasnici nisu prihvatili naš troškovnik nego su samostalno izabrali izvođača radova. S tim izvođačem smo mi u ime stanara sklopili ugovor, a jamstveni rok je deset godina. Naša stručna komisija na terenu će napraviti očevid i utvrditi jesu li svi radovi napravljeni prema troškovniku - objasnili su nam u GSKG.

Napominju da je njihov troškovnik bio opširan, a onaj koji su stanari naručili pojednostavljen.

Nadgledali su radove prema tom troškovniku, a trebalo je preciznije navesti što se traži.

- Čudno nam je bilo to sa žljebovima, ali nismo reagirali jer smo mislili da to netko stručniji od nas nadzire jer da su dolazili iz GSKG. Majstorima smo rekli da počiste nered i poprave vrata, no bili su bezobrazni i oglušili se. Nagrđena su nam metalna vrata na garažama i smetlarniku - ogorčeni su stanari.     

Najprije pokušati mirnim putem, pa tek onda tužiti 

Ako su nezadovoljni izvedenim radovima, stanari se moraju najprije žaliti izvođaču i tražiti da popravi nedostatke. Ako ih izvođač ne želi popraviti, mogu se obratiti inspekciji pri Ministarstvu gospodarstva. Inspekcija će izvođaču dati za vještačenje želi li dokazati da su radovi dobro napravljeni. Protiv njih može pokrenuti i prekršajni postupak ako radovi nisu napravljeni u skladu s pravilima struke, objasnila je prava stanara odvjetnica Dijana Kladar.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode