Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ni kiselo ni preslatko: Voćko je ipak najfiniji sirup od naranče

None Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Sirupe smo pili kad smo išli nekome u goste, čulo se prije testiranja na kojem je pobijedio Voćko iz Badela, vrlo lijepe boje s najboljim omjerom slatkog i kiselog

Djeluje prirodno, osjeti se naranča, vuče na Fantu, frcali su komplimenti na račwun dobrog starog Voćka. Sirup koji je pobijedio na gastrotesu u sjećanje priziva pijuckanje u dokonim danima djetinjstva, na obiteljskim okupljanjima i dječjim rođendanima. 

- Sirupi su se pili kad bi se išlo u goste - rekao je kolega prije testa. Okus koji smo našli u Voćku dovoljno je sladak, ali ima i notu kiseline, koja diže cjelokupni dojam i lijepo osvježava. I boja je bila lijepa, narančasta. Boja sirupa Maraske nije obećavala. Sok izgleda malo bljedunjavo, ali okus je popravio stvar. Većina u žiriju je rekla da osjeti naranču. I za njega su govorili da djeluje osvježavajuće. 

Kolegica je rekla da se osjeti zaslađivač, no ipak mu je dala vrlo dobru ocjenu. Iznenađenje testa su i Billin Clever i Lidlov Dizzy. Clever je klasik, nitko nije pronašao ozbiljniju zamjerku, dok je za Dizzy kolegica rekla da je najprirodniji. Više smo očekivali od Lera. Ispao je presladak. 

Voćni sirup (baš se tako zove) je taman, ali i prilično sladak, što ga je prikovalo na zadnje mjesto. Puno šećera imaju svi sirupi, neki i 85 posto. 

- Bez obzira što se razrjeđuju s vodom, to je jako puno šećera - kaže nutricionistica Leta Pilić. Voća ili voćnog soka imaju malo, a okus je “podebljan” aditivima i aromama. Zato je uvijek bolji izbor cijeđeni sok. Svaki sirup razrijedili smo s vodom prema uputama s deklaracije.

24sata


24sata

TEST 'NASLIJEPO'. U testu su sudjelovali zaljubljenici u hranu koji nisu znali čiji proizvod kušaju. stavovi i ocjene nisu plaćeni, cenzurirani, zlonamjerni ni službeni stav redakcije nego osobni dojam kušača. cijene smo prikupili 16. i 17. rujna.     

Komentiraj, znaš da želiš!