Obavijesti

Potrošač

Komentari 2

Ove mobitele baš svi žele: Testirali smo najbolje uređaje

Ove mobitele baš svi žele: Testirali smo najbolje uređaje
9

Samsung Galaxy SIII i iPhone 5 zvijezde su godine po mnogim izborima, a Appleov telefon i kod nas su čekali u redovima

VIDEO

Mobiteli su gadget koji najviše koristimo za zabavu, ali i posao te ne čudi što toliko pazimo na to koji će uređaj biti najbolji za nas. Lako je teško naći savršen uređaj, oni iz vrha ponude jako su blizu. No i ovdje su mnogi prilično slični i po izgledu i po funkcijama. Glavne zvijezde ove godine zasigurno su Samsung Galaxy S III i Appleov iPhone 5. Samsung je bio čest pobjednik izbora za najbolji uređaj, a iako je iPhone kasnio i dočekan prilično mlako, rušio je rekorde prodaje. HTC-ov One X ili Sony Xperia T snažno su okrenuti prema glazbi i filmovima te fotografiranju. Dvoumite li se između telefona i tableta, Galaxy Note 2 spaja oba svijeta. Slično će raditi i Asusov Padfone, telefon koji se pretvara u tablet tako što se spaja s ekranom od 10 inča. Prvi telefon s operativnim sustavom Windows 8 kod nas je HTC 8X, a uskoro stiže cijeli niz uređaja koji donose bitno drugačiji način rada u odnosu na telefone s Androidom ili Appleovim sustavom.

Ovi mobiteli imaju, sukladno kvaliteti, i vrlo visoke cijene u slobodnoj prodaji ili bez ugovora. Za puno dostupniju, iako još visoku cijenu, treba se obvezati na vjernost operateru u nekoj od brojnih tarifa.

iPhone 5: Zvijezda

Apple je u novi iPhone ugradio veći ekran i niz detalja kako bi bio brži, ali i puno lakši. Telefon odlično ‘leži’ u ruci, a i bit će otporniji na padove zbog manje staklenih površina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Cijena: 5299 kuna

Ocjena: 9/10

Galaxy SIII: Fantazija

Najbolji prema mnogim testovima, Samsungov mobitel s odličnim ekranom od 4,8 inča donosi i jaku kameru koja prati vaš pogled i isključuje ekran te tako štedi bateriju.

Cijena: 4295 kuna

Ocjena: 9/10

Lumia 900: Drugačiji

Nokijin top model će uskoro dobiti nasljednika Lumiju 920, no i ovaj sa starijim Windowsima, ekranom od 4,3 inča i snažnom kamerom i dalje je izvrstan mobitel.

Cijena: 3999 kuna

Ocjena: 8/10

HTC 8X: Šareno

Windows Phone 8 je nova mobilna platforma, a šareni 8X prvi telefon koji s njima stiže u Hrvatsku. Uz 4,3-inčni ekran, tu je i kamera od 8 megapiksela te 16 GB memorije.

Cijena: 4999 kuna

Ocjena: 8/10

Sony Xperia T: Voli ga 007

Telefon s ekranom od 4,6 inča i procesorom s dvije jezgre snima slike od 13 megapiksela. Memoriju od 16 GB možete proširiti microSD karticama. Baterija drži cijeli dan. 

Galaxy Note 2: Džepni div

Križanac tableta i telefona, Samsungov Galaxy Note 2 dolazi s ekranom od 5,5 inča i puno memorije i snage. Odličan kao uredski alat ili izbor za one koji nisu spremni za tablet.

Cijena: 5199 kuna

Ocjena: 8/10

HTC One X: Solidan

Sličnih performansi kao i Galaxy SIII, One X s Androidom dolazi s procesorom s 4 jezgre. Uskoro u prodaju stiže i njegova brža verzija One X+ s boljom memorijom i baterijom.

Cijena: 4395 kuna

Ocjena: 7/10

iPhone 4S: Još u vrhu

Prošlogodišnji model iPhonea s novim softverom ne razlikuje se previše od ‘petice’, osim što ima manji ekran. S nižom cijenom bi mogao biti odličan odabir za mnoge.

Cijena: 5012 kuna

Ocjena: 7/10

* Ocjene mobitela su subjektivan stav novinara koji ih je testirao.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje