Obavijesti

Potrošač

Komentari 1

Pravna klinika: Studenti prava besplatno savjetuju građane

Pravna klinika: Studenti prava besplatno savjetuju građane
1

Ako zbog imovinskog stanja ne možete platiti odvjetnika, u klinici će vas savjetovati kako se izvući iz problema, kako napisati žalbu...

VIDEO

Iskustvo pokazuje kako sve više građana treba kvalitetne pravne savjete, ali zbog nedostatka novca često sami lutaju i gube se u pravnim zavrzlamama. Osim često skupih odvjetničkih ureda, postoji i drugo rješenje - Pravna klinika, koju je osnovao Pravni fakultet u Zagrebu.

Građani se volonterima mogu obratiti na više načina. Svoj predmet i pitanja mogu postaviti telefonski, običnom ili elektroničkom poštom ili osobnim dolaskom u prostorije klinike koja se nalazi u Zagrebu. Nakon javljanja klinici dežurni student uzima podatke i opis predmeta. Bitno je dostaviti kopije svih važnih dokumenata u predmetu kako bi volonteri donijeli što bolju odluku i dali što bolji savjet. 

Ako se odlučite potražiti pomoć ili savjet od članova klinike, važno je znati nekoliko stvari. Prvo, najvažnije je što bolje i detaljnije objasniti svoj slučaj, iskreno i bez skrivanja pojedinih detalja. Nakon toga oni analiziraju predmet i odlučuju hoće li ga prihvatiti. Odlučuju na temelju procjene predmeta i procjene koliko njihov savjet može realno pomoći onome tko im se obratio za pomoć.

Ako imate uputnicu za pružanje besplatne pravne pomoći koju ste dobili od nadležnog upravnog tijela, također se možete obratiti klinici jer oni preuzimaju i takve korisnike. No ako i nemate takvu uputnicu, oni savjetuju kako sastaviti papirologiju za njeno dobivanje i od koga je možete tražiti. U svom radu vode se odredbama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći i Pravilnika o studiranju. 

Kako doći do besplatnog pravnog savjeta od studenata klinike?

Pomoć možete zatražiti na adresi klinike u Tkalčićevoj ulici 48-50 u Zagrebu utorkom od 10 do 12 sati te četvrtkom od 17 do 19. Telefonsko savjetovanje: 01/4811-311 i 01/4811-320 radnim danima od 10 do 12 sati te srijedom i četvrtkom od 17 do 19.

Pošaljite im sve e-mailom

Savjet možete dobiti na e-mail adresi: klinika@pravo.hr. U naslov maila napišite ime i prezime te narav problema. Ako možete, pošaljite i skeniranu dokumentaciju. 

Javljaju im se iz cijele zemlje 

Svoje predmete možete slati i poštom na adresu klinike. Priložite presliku osobne iskaznice, opisano činjenično stanje vezano uz problem koji želite riješiti i kopije relevantne dokumentacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode