Obavijesti

Potrošač

Komentari 7

Voćni jogurti: Ovi mliječni proizvodi imaju puno šećera

Voćni jogurti: Ovi mliječni proizvodi imaju puno šećera
6

Voćni jogurti, što mislite jesu li zdravi ili ne? Nutricionistica Jasna Čerić preporučuje potrošačima da kupuju obični jogurt i u njega ubace komadiće svježeg/suhog voća

VIDEO

Voćni jogurti pripadaju skupini proizvoda od fermentiranog mlijeka, odnosno jogurtima. Fermentacija mlijeka postiže se djelovanjem različitih sojeva dviju vrsta bakterija, a u voćni jogurt se dodaje još šećer, voće ili proizvodi od voća. Voćni jogurti su bogati šećerom, odakle dolazi većina njihove kaloričnosti, a često sadrže i razne dodatke poput bojila, aroma ili umjetnih sladila. 

- Preporučila bih potrošačima da radije kupuju obične jogurte u koje će sami ubaciti komadiće svježeg ili suhog voća. Obični jogurti nemaju nepotrebne aditive kakvih ima u voćnima. Možemo im dodati sjemenke, poput suncokretovih ili lanenih, te orahe. S takvim prirodnim ‘dodacima’ dobit ćemo jednostavan, zdrav i hranjiv međuobrok - savjetuje nutricionistica Jasna Ćerić. 

Od proizvoda navedenih u ovom testu ocijenila je Dukatino i Bioaktiv kao najkvalitetnije jer nisu samo ukusni, nego su i korisni za naše zdravlje. Najveći udjel voća ima Dukatino. Ima i kalcij te D vitamin koji omogućuje apsorpciju kalcija. Bioaktiv sadrži probiotičke bakterije izuzetno korisne našoj probavi. Ipak, nutricionistica Jasna Ćerić napominje da ni s njima ne treba pretjerivati jer su, kao i svi voćni jogurti, bogati šećerom.

Dukatino voćni jogurt

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U ovom Dukatovu voćnom jogurtu udio voća je 67 posto, a to ga svrstava među najkvalitetnije na tržištu. Nutricionistica ipak savjetuje da se ni s njim ne pretjeruje zbog kalorija iz šećera.

Jogobella od banane

Udio voća je 18 posto. Sadrži punomasno mlijeko, ali i glukoznofruktozni sirup o čijem se mogućem štetnom djelovanju na naš organizam raspravlja proteklih godina, kaže nutricionistica Ćerić.

Bioaktiv LGG šumsko voće

Dukatov voćni jogurt ima 15% voćnog udjela i mlijeko s 1,5% mliječne masti te manje zasićenih masnih kiselina. Sadrži kulture bakterija koje uspostavljaju ravnotežu mikroflore u probavnom sustavu.

Clever od breskve

Udjel voća u Meggleovu Clever jogurtu od breskve je 16 posto. Okus breskve u ovom jogurtu dolazi od umjetne arome, a boja od prirodnih bojila. Clever je robna marka trgovačkog lanca Billa.

Freska zimski okus

U Vindijinu Freska jogurtu zimskog okusa pečene jabuke nema pečene jabuke. Sadrži jabuku i sok od jabuke, karamelizirani šećer koji daje slatkoću i boju, a za miris je zaslužna umjetna aroma.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang