Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Za popravke skuplje od 500 kn majstori moraju dati predračun

None Foto: Thinkstock

Vlasnik uređaja potpisom pristaje na popravak po prezentiranoj cijeni. Ako tijekom popravka u servisu budu morali nešto dodatno raditi, moraju tražiti vaš pristanak

Zanima me mora li mi majstor prije početka radova reći koliko će stajati popravak, pita čitateljica.

Ako vam majstor ne želi reći koliko će naplatiti radove u kući ili nekom uređaju, najbolje je da potražite drugog kako nakon završenog posla ne bi bilo neugodnih iznenađenja. Ponekad se precizni troškovi ne mogu znati unaprijed, ali mogu okvirni. Primjerice, prema Zakonu o zaštiti potrošača servis mora ispostaviti predračun i radni nalog s opisom radova i potrebnih dijelova kad je vrijednost popravka veća od 500 kuna. Vlasnik uređaja potpisom pristaje na popravak po prezentiranoj cijeni. Ako tijekom popravka u servisu budu morali nešto dodatno raditi, dužni su tražiti pristanak vlasnika. To vrijedi kad dodatni radovi ranije dogovorenu cijenu povećavaju za više od deset posto.     

Komentari (4)
  • Ja sam sam svoj majstor. 50% garantirana poplava !

    11. 2. 2015,   18:16
  • Normalna stvar!

    12. 2. 2015,   17:40
  • Većina majstora ne izdaje račun a kamo li predračun,ako hočeš popravak lovu na sunce i ne pitaj za garanciju a sve neki ovlašteni serviseri i samozvani majstori.

    12. 2. 2015,   20:16