Obavijesti

Potrošač

Komentari 51

Zahtjevi za legalizaciju: Punici i zetu računi za - istu uslugu

Zahtjevi za legalizaciju: Punici i zetu računi za - istu uslugu
1

Zet je podnio zahtjev za legalizaciju kuće u kojoj živi sa suprugom i njezinom majkom, vlasnicom. U računalima Grada Zagreba pojavila se pak nova ‘žrtva’

VIDEO

Zar oni ne provjeravaju tko je vlasnik kuće i kome trebaju slati račune? Zar ne vide da se dva puta plaća za isti prostor? Pedesetak puta sam zvala Holding i pokušavala prijaviti grešku, no dalje od centrale nikog nisam uspjela dobiti, ogorčena je čitateljica.

- Od veljače smo počeli dobivati dvostruke račune za komunalnu i vodnu naknadu te odvoz otpada. Očigledno je neka greška jer račune već dobivamo na majčino ime, a sad su došli i na suprugovo. Danima sam nazivala Holding i na centrali objašnjavala što trebam. Prespajali su me po raznim uredima, no nikad se nitko nije javio. Htjela sam s nekim razgovarati jer objasniti je ljudski, a ne da od nas rade budale. Vremena ni novca za odlazak k njima nemam - dodaje čitateljica.

Problem je, čini se, nastao prije gotovo tri godine. Ona i njen suprug dobili su prijavu za nelegalnu gradnju. U prosincu 2012. podnijeli su zahtjev za legalizacijom dograđenog kata na kući. Platili su kaznu i u veljači ove godine došlo je rješenje Gradskog ureda za prostorno uređenje o naplati komunalne i vodne naknade. Uplatnice su nastavile dolaziti, a na njima je osim spomenutih naknada i trošak za usluge čistoće također obračunat prema površini kuće.

- Majka je vlasnica kuće i već godinama plaćamo komunalnu i vodnu naknadu te čistoću za ukupnu kvadraturu kuće, odnosno za svih 160 četvornih metara. Plaćali smo za sve čak i prije nego smo počeli koristiti dograđeni dio kuće. Tužba za nelegalni dio bila je na moje i suprugovo ime pa je suprug podnio zahtjev za legalizaciju, ali je u dokumentima kao vlasnik navedena majka. Možda su zato sad suprugu poslali račune - pokušava odgonetnuti uzrok zbrke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iz Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva kažu da oni račune šalju prema rješenjima koje im je poslao zagrebački Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Holding uz ta rješenje o naplati dostavlja i pismo u kojem napominju kako postoji mogućnost dobivanja dvostrukih računa jer je u tijeku slanje onima koji su legalizirali svoje građevine. Dalje piše da podatke mijenjaju prema rješenju Grada koje utvrđuje visinu komunalne naknade te rješenju Hrvatskih voda za naknadu za uređenje voda. Mnogim vlasnicima nedavno legaliziranih objekata poslali su i uplatnice da unatrag plate i za proteklu, 2014. godinu. Napominju da to nije kazna već to rade prema zakonu. Holdingovo pismo završava njihovim sloganom “365 dana, 24 sata dnevno u službi građana”. Iako kažu da su uvijek na raspolaganju, čitateljica ih danima nije dobila. Pojašnjenje iz Ureda za komunalne poslove nismo dobili.     

Što učiniti?

1. Žalite se ministarstvu graditeljstva. Žalbu šaljite Gradskom uredu za izgradnju.

2. Šaljite prigovor tvrtki GSKG i tražite da utvrde da su oba računa na istu kuću. 

3. Nakon što riješi žalbu, gradski ured mora poslati novo rješenje tvrtki GSKG. 

24sata

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje