Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Povratak u školu bez bankrota je moguć je uz male trikove

None Foto: Fotolia

Svakome roditelju početak škole donosi i nove troškove, koji su nerijetko u visini njihove plaće, stoga vam donosimo korisne savjete kako zaobići neželjene troškove

Svim roditeljima je već poznato da kada dođe rujan i početak škole da ih čekaju najveći troškovi. Osim knjiga i školskih potrepština, potrebno je dijete i obući za zimu. Poseban problem je kada imate više školaraca, a ograničen budžet. No, dobrim savjetima se možete izvući iz velikih troškova, što zahtijeva i malo truda. 

Da bi veselje polaska u školu bilo potpuno, većina (ili gotovo svi) roditelji ne štede na prvašiću. U principu malo će tko dijete u prvi razred poslati s rabljenim knjigama ili torbama, u dotrajalim papučama ili tenisicama što se zapravo pretvara u ozbiljnu investiciju. Kako biste to izbjegli ili bar ublažili, pročitajte što vam savjetuju stručnjaci Pametne kune.

Također tu vas čekaju i savjeti psihologa  te pregled dodatnih troškova poput pokaza, pretplate na časopise, izvanškolskih aktivnosti i mnogih drugih na koje možda ne računate pri planiranju budžeta, a itekako koštaju.

Jeste li razmislili o osiguranju djeteta u školi? Prema iskustvima osiguravatelja, dječje nezgode i povrede najčešće se događaju u školi ili na putu prema kući. Saznajte koje su vam najpovoljnije i najkvalitetnije mogućnosti osiguranja i ublažavanja posljedica takvih nezgoda.

A da ne biste doživjeli potpuni financijski šok, od ponedjeljka, 05. rujna se uključite u veliku nagradnu igru Pametne kune u kojoj poklanjamo:
3 x 1000 kn na potrošačkoj kartici
1 x Toshiba prijenosno računalo Satellite C660D
8 x Učilicu za sve razrede osnovne škole
6 x Školska torba i pernica
5 x Komplet knjiga za lektiru
5 x Godišnja pretplata na časopise