Obavijesti

Preuzmite 50 dolara i trgujte kunom na svjetskoj burzi!

Preuzmite 50 dolara i trgujte kunom na svjetskoj burzi!
1

FXLider svim čitateljima 24sata daje 50 dolara za uspješan početak trgovanja hrvatskom kunom u odnosu na dolar na svjetskoj burzi

Svjetska burza je jedina burza na kojoj investitori mogu zaraditi i na rastu, ali i na padu vrijednosti valuta.

Preuzmite 50 dolara OVDJE i trgujte kunom.

Nedavna odluka ECB da počne sa programom kupovine obveznica negativno se odrazila na vrijednost eura, a time i hrvatske kune. U odnosu na dolar hrvatska valuta je od sredine 2014. godine do danas pala oko 30%.

’Prije globalne financijske krize 2008-09 godine, ekonomija Hrvatske ostvarivala je zdrav rast od 4-5% na godišnjem nivou, prihodi su udvostručeni dok su ekonomske i socijalne prilike drastično bile popravljene. Ipak, prolongirana kriza stavlja na test ovaj napredak, a ekonomija Hrvatske je provela šest godina u recesiji, da bi prvi rast BDP-a od 0.3% bio ostvaren tek u četvrtom kvartalu 2014. godine.’ kažu u FXLider-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Proces privatizacije velikih javnih poduzeća kao i mogućnost pristupa EU fondovima (neto vrijednost  2% od BDP-a na godišnjem nivou) također bi trebali pomoći izgledima rasta u budućnosti.  Pored toga, strukturne reforme koje je provela vlada Hrvatske u sektorima rada, mirovina, produktivnosti i socijalne pomoći, zajedno s rastom investicijske klime također bi trebali stimulirati dalji rast zaposlenosti i produktivnosti. Ipak izgledi ekonomskog rasta u kraćem roku i dalje ostaju slabi. 

’Tijekom siječnja 2014. godine stopa nezaposlenosti dostigla je 23.60%, a trenutno se nalazi na 19.70% pri čemu je stopa nezaposlenosti mladih čak 46.4%. Privatni sektor podnio je najveći dio tereta krize, a najveće smanjenje broja radnih mjesta bilo je u industrijskoj proizvodnji, građevinarstvu i trgovini. Javni dug je početkom godine dostigao 80.6% BDP-a pri čemu se očekuje da se do 2020. godine popne na 94%.  Udio privatnog sektora u BDP-u  od 2007. godine ostao je na 70% što je u prosjeku niže nego kod drugih članica euro zone. Da bi se ostvario rast privatnog sektora neophodne su nove mjere kako bi se liberaliziralo tržište i restrukturiralo gospodarstvo’ navode u FXLider-u.

Preuzmite 50 dolara OVDJE i trgujte kunom.

Kuna po učestalosti trgovanja spada u relativno minorne valute. Većina investitora preferira trgovinu eurom koji je i samoj kuni glavna referentna valuta. Na visinu javnog duga Hrvatske dobrim dijelom utječe i devizni tečaj kune, a njen odnos sa dolarom dobrim dijelom je pod utjecajem odnosa eura i dolara. Hrvatska ekonomija u velikoj mjeri ovisi o trgovini sa drugim zemljama euro zone tako je pod velikim utjecajem europskih tijekova uključujući i financijske krize.

FXLider ima ekskluzivnu suradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autoriziranom i reguliranom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970. 

Pored niže navedenog odricanja od odgovornosti, ovaj materijal ne predstavlja ponudu, ili zahtjev za izvršenje transakcije bilo kojim financijskim instrumentom. Društvo Fortrade ne prihvaća nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu koja može biti učinjena od ovih komentara ili za posljedice koje proizilaze iz njih. Ne daju se nikakve izjave niti garancije za točnost i potpunost informacija. Shodno tome svaka osoba postupa u tom smislu u potpunosti na osobni rizik. Svako osigurano istraživanje, ne uzima u obzir specifične investicijske ciljeve, financijsku situaciju i potrebe određene osobe koja ga može primiti. Ono nije sastavljeno u skladu sa zakonskim zahtjevima, osmišljen da promovira nezavisnost investicijskog istraživanja, kao takvog.

Risk Warning and disclaimer

Contracts for Difference (CFDs) are leveraged products and carry a high level of risk to your capital as prices may move rapidly against you. Losses can exceed your deposits and you could be required to make further payments. These products may not be suitable for all clients therefore ensure you understand the risks and seek independent advice. This material does not constitute an offer of, or solicitation for, a transaction in any financial instrument. FXLider accepts no responsibility for any use that may be made of these comments and for any consequences that result. No representation or warranty is given as to the accuracy or completeness of this information. Consequently any person acting on it does so entirely at their own risk.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina