Obavijesti

Pridružite se Velikoj EKO akciji i pravoj šumskoj zabavi

Pridružite se Velikoj EKO akciji i pravoj šumskoj zabavi
6

Kako smo vam prošle godine obećali da ćemo Veliku EKO akciju 2015. započeti tamo gdje smo je 2014. završili, u subotu 7. studenog opet vas vodimo na Medvednicu.

Od 9 do 15 sati spuštat ćemo se kroz šumu zagrebačke gore kako to u budućnosti ne bi morala raditi naša djeca. Krenut ćemo iz dva smjera, nećemo previdjeti nijednu bocu, hrpu građevinskog otpada ili olupinu, a nakon posla imat ćemo šumsku zabavu. S klopom i DJ-em, naravno.

Ove godine, naime, 24sata i partneri obilježavaju 250. godišnjicu šumarstva u Hrvatskoj i sigurni smo da za takav jubilej ne postoji bolje mjesto za proslavu od zelenih pluća Hrvatske. Jedan od partnera koji će nam posebno pomoći u organizaciji svega neophodnog i za proslavu i za rad volontera, jest Petrol. Dok roditelji budu češljali šumu, Petrol će za djecu organizirati obrazovni program i podijelit će im bojice i bojanke.

U 21. stoljeću, eri civilizacijskog osvita svijesti o održivom razvoju, djeca će učiti o biomasi, obnovljivom izvoru energije kojem se čovječanstvo vraća nakon što je na njemu uopće i započelo svoj tehnološki uspon. Djeca će moći naučiti da su drvni peleti i briketi najbolji primjer kako racionalno koristiti energente nastale iz ekološki obnovljivih izvora. Petrol je ponosan na svoja Petrol Forest goriva iz biomase koja nisu štetna za okoliš i proizvedena su u skladu s prirodom uz poštovanje ekoloških normi.

Na svojim crpkama Petrol d.o.o. nudi među ostalim pelete visoke ogrjevne vrijednosti bez anorganskih dodataka s niskim postotkom pepela nakon izgaranja. S time da su sav ugljični dioksid koji se pritom oslobađa stabla u potpunosti upila iz atmosfere te će ga nakon izgaranja opet upiti, čime dobivamo zatvoreni krug obnovljivog ciklusa u prirodi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Petrol u ponudi ima dvije vrste peleta- onih u potpunosti iz crnogoričnog drveta (A1) i onih koji uz crnogoricu sadrže i 70 posto bukovine (A2). Peleti po kilogramu daju čak između 4,6kWh i 5,1 kWh toplotne energije, a iza njih ostaje < 0,7 % pepela kod crnogorice, odnosno <1,5% kod miješanih peleta. Pelete na Petrolu možete kupiti po povoljnim cijenama i na rate, te vam ih za cijelu kupljenu paletu Petrol besplatno dostavlja na željenu adresu.

18 Velikih EKO akcija

U dosadašnjih 18 akcija čišćenja tijekom dvije godine čišćenja na moru i na kopnu, iz okoliša smo uklonili 350 metara kubičnih otpada. Velika EKO akcija time je preporodila nekoliko prirodnih dragulja u Hrvatskoj. Medvednica nas je prošle godine dočekala bajkovitim kolažom sunčevih zraka i sjena stabala koji su se preplitali kroz pramenove magle na lahoru. Mi smo bili dobri prema šumi i prirodi iznad milijunske metropole, a ona nam je uzvratila svojom čarolijom.

Osim Petrola, ovogodišnju Veliku EKO akciju pomažu još neki naši vrijedni i ekološki odgovorni partneri.

Mitsubishi Motors je službeni pokrovitelj projekta svojim vozilom. Naime, njihovo vozilo OUTLANDER PHEV zastupljeno je u nekoliko nacionalnih parkova i parkova prirode radi svojih ekoloških performansi te odličnoj prohodnosti na terenu.  Riječ je o plug-in hibridnim električnim vozilima koja imaju mogućnost opskrbe baterije strujom iz generatora pokretanog konvencionalnim motorom, čime se znatno smanjuje potrošnja goriva i emisije CO2, a time se minimaliziraju nepovoljni utjecaji na okoliš.

Podršku EKO akciji već nekoliko godina daje i Janaf kao društveno odgovorna tvrtka. Stručnu podršku projektu daje Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projekt pratite na specijalu Velika EKO akcija

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!