Obavijesti

Promo sadržaj

5 razloga zašto trebate doći u Rovinj na treće izdanje Weekend Food Festivala

5 razloga zašto trebate doći u Rovinj na treće izdanje Weekend Food Festivala
4

Tijekom tri dana Weekend Food Festivala koji se održava od 19. do 21. travnja, posjetitelji će uživati u predavanjima, panel diskusijama, druženju, isprobavanju zanimljivih jela i naravno, dobroj zabavi!

Za manje od mjesec dana Rovinj će ponovo postati središte regionalne gastronomske scene, jer će na jednom mjestu okupiti chefove, gastro i eno stručnjake, ugostitelje, vinare, foodije, i sve one kojima kvalitetna hrana i piće donosi radost i ljepotu u život.

Donosimo vam pet glavnih razloga zašto bi svatko trebao doživjeti čaroliju Weekend Food Festivala. 

1. Vrhunski stručnjaci na Weekend Food Festivalu

Treće izdanje Weekend Food Festivala stavlja fokus na teme stavljajući tako izazov pred razne stručnjake da jasno i bez zadrške progovore o stvarnoj situaciji u ugostiteljstvu te podijele osobna iskustva. Restorani visoke kuhinje usko se vežu uz pojam savršenstva, no dug je put do postizanja istog. Zamislite samo konstantni pritisak za originalnošću i kreativnosti u svakom segmentu svog poslovanja koje treba održavati godinama! Leonardo Fonseca, kreativni Kolumbijac koji je donedavno bio desna ruka Ani Roš u Hiši Franko objasnit će poveznicu između kreiranja jela i kulture iz koje potječe, Paul Ivić će također progovoriti o tome kako održati izvrsnost u restoranima s vegetarijanskim konceptom dok će Alejandro Serrano ispričati put koji ga je doveo do prestižne Forbesove liste “30 ispod 30”. U Rovinju ćete imati priliku čuti i Mariju Paolu Gabusi, jednu od najpoznatijih talijanskih stručnjakinja za maslinovo ulje, koja će vas zadiviti svojim znanjem i strašću za ovim dragocjenim sastojkom. 

2. Razmjena ideja na regionalnoj sceni 

Uz svjetski poznate chefove, Rovinj će biti domaćin i nekim od najkreativnijih regionalnih kulinarskih genijalaca! Posebno će biti zanimljivo čuti Janeza Bratovža i Juru Tomiča na temu održivosti restorana visoke kuhinje koji su u svoje lokale uložili desetljeća! Hrvoje Zirojević, Daniela Kramarić, Danijel Đekić i Boris Šujić kao doajeni hrvatske gastronomije podijelit će iskustva i načine kako su se održali na vrhu više od 20 godina. Tu su još Davor Bienenfeld koji će progovoriti o popularnosti azijskih restorana, Ivan Jug, jedan od najcjenjenijih sommeliera u Hrvatskoj istaknut će razmišljanja na temu “Zašto više nitko ne želi biti konobar?”. Jorg Zupan i Grega Repovž obrazložit će neke svoje poslovne odluke i dati mišljenje o slovenskoj sceni koja u ovom trenutku obiluje dobrim “baznim” restoranima. Očekujte da će se među njima pojaviti Jeffrey Vella, David Skoko, Mate Janković, Matija Bogdan, Ante Udovičić, uz chefice poput Ivane Bekavac, Marine Gaši i Katarine Vrenc. 

3. Odlični koncerti i zabava 

Organizatori najavljuju i nezaboravan zabavni program na Weekend Food Festivalu. U petak navečer pripremite se za autentičnu istarsku zabavu uz Alena Vitasovića. Sa svojom zaraznom energijom i neodoljivom glazbom, Alen obećava da će oživjeti duh Istre, stvarajući atmosferu radosti i slavlja koju nećete htjeti propustiti. U subotu vas očekuju plesni ritmovi legendarnog Nene Belana. Poznat po brojnim hitovima i magnetičnom prisustvu na pozornici, Neno će osvojiti scenu Weekend Food Festivala. S Istarskim partyjem uz Alena Vitasovića i senzacionalnim nastupom Nene Belana u subotu, spremite se za nezaboravan vikend ispunjen ukusnim okusima i nevjerojatnom zabavom! 

4. Weekend Food Market 

Novost ovogodišnjeg Weekend Food Festivala je bogatiji Weekend Food Market, mjesto koje će tijekom tri dana biti otvoreno za sve posjetitelje željne lokalnih specijaliteta, autohtonih jela i, naravno, dobre zabave! Weekend Food Market jedinstvena je prilika za sve posjetitelje da se upoznaju s kulinarskom scenom i pritom kušaju neka od najboljih jela u regiji. Weekend Food Festival predstavlja jedinstveno gastronomsko događanje, koje je ujedno i platforma za sve one koji dijele strast prema okusima i doživljajima, ali i žele priliku za povezivanje, educiranje i razmjenu iskustava. 

5.Masterclassovi i showcooking 

Kao i svake godine, Weekend Food Festival donosi i inspirativna predavanja i panele, kao i mogućnost sudjelovanja na nizu showcookinga i masterclass radionica. Sudjelovanje na ovim radionicama pružit će vam jedinstvenu priliku za učenje i razmjenu iskustava s vrhunskim stručnjacima iz svijeta gastronomije. Na ovim interaktivnim radionicama posjetitelji će, ne samo slušati, već i kušati vrhunske šampanjce Moët & Chandon, autentični istarski ocat NOTA, Tikveš vina i Hennessy cognac, ali će imati i priliku degustirati različita maslinova ulja pod vodstvom jedne od najboljih regionalnih stručnjakinja. Prošle godine, masterclassovi su bili toliko popularni da su se tražile stolice više, a ove godine očekuje nas još više uzbudljivih masterclassova. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura