Obavijesti

Promo sadržaj

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Drveni peleti i briketi najbolji su primjer odgovorne i ekološke proizvodnje. Potpuno su prirodni, zdravi i sigurni te ne onečišćuju okoliš. Obradom drva nastaju sitne čestice koje se mogu strojno prešati bez uporabe vezivnog sredstva kako bi nastali drvni peleti i briketi najviše kvalitete. Tijekom svoje dugogodišnje povijesti tvrtka Galeković brine o očuvanju prirode i prirodnih resursa.
Vrhunski drveni peleti i briketi Galeković proizvode se od hrasta, koji osigurava njihovu visoku kaloričnu vrijednost – energetski su isplativi i ekološki prihvatljivi!

Prirodni peleti visoke energetske učinkovitosti

Ulaganjem u nove tehnologije i pogonom opremljenim prema najsuvremenijim standardima procesi PPS Galekovića usmjerili su se prema održivom poslovanju i proizvodnji potpuno prirodnog proizvoda.  
- Jedna od glavnih prednosti grijanja na pelete svakako je to što se za njihovu izradu iskorištava sva drvna sirovina, odnosno piljevina iz drvne industrije. Prikupljena piljevina i sječka zajednički idu u mlinove za usitnjavanje, a zatim ta sirovina ide u sušaru. Toplina za sušenje dobiva se iz kotlovnice koja za izgaranje koristi biomasu koja nije adekvatna za proizvodnju peleta ili ostalih proizvoda te se od viška topline proizvodi i zelena električna energija. Kad peleti dosegnu od 8 do 10% vlažnosti, opet je vrijeme za usitnjavanje. Nakon dodatne provjere peleti se stavljaju u pelet prešu, iz koje izlaze vrući peleti, koji se zatim hlade i pakiraju - objasnio je proces proizvodnje Filip Galeković, direktor tvrtke PPS Galeković d.o.o.


Gala peleti imaju veliku energetsku vrijednost, vlažnost manju od 10%, a udio pepela manji od 0,7%. To znači da će se ovaj energent sporije trošiti, ali i da će proizvoditi značajno manje pepela.

Održiva proizvodnja

Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran i kontroliran, a smjese i pelete stalno testiraju vanjski akreditatori. Posvećenost održivoj proizvodnji PPS Galekovića dokazuje i certifikat FSC, a energetsku vrijednost potvrđuje oznaka ENplus-A1.
Peleti razreda ENplus-A1 izrađeni su od čistog debla, bez dijelova poput kruna drveća, grana ili korijena, što im osigurava izuzetnu čistoću i najvišu kvalitetu.
FSC, certifikat odgovornoga gospodarenja šumama, koji je u svijetu prepoznat kao međunarodni standard, upućuje na visoku ekološku svijest prilikom gospodarenja drvnim proizvodima, uključujući procese usmjerene na dugoročnu zaštitu prirode. Navedeni certifikat izniman je dokaz vjerodostojnosti PPS Galekovića kao tvrtke u cjelini.

O tvrtki PPS Galeković

Povijest tvrtke PPS Galeković počinje 1956. u skromnoj radionici specijaliziranoj za proizvodnju namještaja, stolarije i radijskih kućišta. Danas je PPS Galeković vodeći proizvođač masivnih podnih obloga i parketa u Hrvatskoj.
S godišnjom proizvodnjom koja prelazi 750.000 četvornih metara podnih obloga i drva, svake godine obrađuju više od 40.000 kubičnih metara drva. Izvoz čini više od 65% ukupno proizvedenih dobara, pozicionirajući tako proizvode ovog hrvatskog proizvođača na tržištima diljem svijeta.
Tim u kojem je više od 250 zaposlenika posjeduje više od 52 godine iskustva i zajedničkog znanja u radu s premium hrvatskim hrastom, bukvom i jasenom. U svakom koraku proizvodnog procesa tvrtki PPS Galeković prioritet je očuvanje okoliša uz poštovanje ekoloških standarda, zbog čega su prepoznati i cijenjeni u svojoj zajednici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pravila nagradnog natječaja #daj2svrhu
NAGRADNI NATJEČAJ

Pravila nagradnog natječaja #daj2svrhu

Iskorištenim Podravkinim limenkama dajte drugu svrhu i pretvorite ih u posude za cvijeće, vaze, posude za olovke, lampe... Deset najkreativnijih natjecatelja Podravka nagrađuje poklon paketima.

Sportski centar Trnje okupio više od 1000 posjetitelja
PROMO

Sportski centar Trnje okupio više od 1000 posjetitelja

Sportsko – obiteljskim druženjem za praznik rada Crvena Kalina i Favbet Foundation razveselili brojne Ukrajince
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti