Obavijesti

Promo sadržaj

Stiže sveti Nikola, stižu zanimljivi pokloni u čizmicu

Stiže sveti Nikola, stižu zanimljivi pokloni u čizmicu
6

Znate li zašto sveti Nikola darove (dobroj) djeci donosi u čizmicu? Vrlo je bitno da pokloni mogu stati u čizmicu, a mi smo pronašli pet zanimljivih poklona

Sveti Nikola je stvarni čovjek, živio je u Maloj Aziji (na poluotoku u Turskoj) te je ubrzo nakon rođenja ostao bez roditelja. Kad je odrastao, postao je svećenik, a zatim i biskup koji je činio razna čudesa te pomagao potrebitima. Poznat je po čudesnom ozdravljenju djeteta kojem je u grlu zapela riblja kost te je tako postao zaštitnik djece. Ipak, svima nama je poznat po darivanju dobre djece u noći s 5. na 6. prosinca. Kakve pak veze u cijeloj priči imaju čizmice?

Vraćamo se u treće stoljeće, u vrijeme dok je Nikola živio i činio dobra djela. U njegovom susjedstvu živio je bogat čovjek s tri kćeri, ali sudbina ga nije mazila i sve je jednog dana izgubio. Kćerke su odrasle i došlo je vrijeme za njihovu udaju, ali njihov otac nije imao novac za miraz za udaju. Odlučio je trgovati njihovom mladošću i ljepotom. Nikola je saznao za tu nesavjesnu odluku oca te je vrećicu napunio zlatnicima kako bi spasio kćerke, popeo se na krov da ga otac ne bi vidio i zatim je zlatnike ubacio kroz dimnjak. U dnu dimnjaka sušile su se čarape, a zlatnici su upali u čarape te se tako rodila legenda o stavljanju poklona u čarape i čizmice.

Ove bi godine sveti Nikola u čizmice mogao ubaciti pet zanimljivih i cijenom povoljnih darova koji će obradovati najmlađe:

1) Dječji tablet meanIT K7 Kids sa silikonskim rubom kućišta namijenjen je za dječje ruke, uz živopisan dizajn. Dijagonala ekrana je 7 inča, pokreće ga četverojezgreni procesor, a poput modernih uređaja ima prednju i stražnju kameru. Baterija je kapaciteta 2500 mAh dok se interna memorija može proširivati memorijskim karticama.

2) Pametna narukvica ima senzor otkucaja srca pa svojem djetetu odmah možete izmjeriti koliko je uzbuđeno zbog poklona koji će dobiti od svetog Nikole. meanIT Smartwatch M6 u crnoj i plavoj boji silikonske narukvice broji potrošene kalorije, prijeđene korake, prati kako spavamo u snu, a podržana je vodootpornost do jednog metra dubine.

3) Ukoliko vaše dijete još nema pametni telefon, sad je pravi trenutak za kupnju, ali bez velikog opterećenja kućnog budžeta. Birajte između zlatnog i crnog metalnog kućišta pametnog telefona meanIT Smartphone X6 s ekranom od 5,99 inča uz vrlo mali rub. Ekran se otključava prepoznavanjem lica, a stražnja dvostruka Sony kamera podržava tehnologiju brzog autofokusa. X6 se može otključati i otiskom prsta, a baterija od 3200 mAh omogućit će odličnu autonomiju. Bonus: u pakiranju dolaze gratis silkonska zaštita, kaljeno staklo i visokokvalitetne slušalice.

4) Veliki ekran od 10,1 inča karakterizira tablet C10 koji također dolazi iz meanIT-a. Baterija je kapaciteta od 5000 mAh, a puni se putem dugačkog kabela od čak dva metra. U meanIT Tablet C10 se mogu smjestiti i SIM kartice (dual SIM), a multimedija se sastoji od prednje i stražnje kamere.

5) Tko danas ne želi romobil? Sigurni smo da svako dijete sanja o električnom romobilu, a mi smo pronašli jedan vrlo brz s povoljnom cijenom. Električni romobil meanIT e80 uz motor snage 250 W potegne 25 km/h, a s jednim punjenjem certificirane baterije prevalit će do 15 kilometara. Ima prednje i stražnje svjetlo, čak i stop svjetlo pri kočenju s velikim kotačima promjera 20 centimetara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
PROMO

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu

Strateškim odabirom kompanija za preuzimanje i težnjom izvrsnosti u složenim procesima njihove integracije, Studenac nastavlja širenje na hrvatskom tržištu

Jeste li znali da se prava mala tvornica čokolade skriva u Opatiji?
PROMO

Jeste li znali da se prava mala tvornica čokolade skriva u Opatiji?

Uživajte u čarima odmora u hotelu Continental u Opatiji
Nastavi tradiciju uz Staročeško
PROMO

Nastavi tradiciju uz Staročeško

U današnje vrijeme, kod pristupa potrošačima sve je bitnija autentičnost i postojanost branda, a još bitnija je i očuvanost tradicije. Upravo smo na tradiciju najponosniji u Pivovari Daruvar kao nešto što iznimno poštujemo i čuvamo.