Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bus sa 20-ak srednjoškolaca sletio s ceste, nema ozlijeđenih

None Foto: Anonimno

U srijedu oko 13.30 s ceste je sletio autobus koji je srednjoškolce prevozio u Mariju Bistricu. Nasreću, samo su se prepali. Nikomu nije trebala liječnička pomoć

Prepali smo se. Bila sam u autobusu s dvadesetak srednjoškolaca. Autobus je želio preteći auto te bager, a kada su se svi našli u jednoj ravnini, autobus je izletio u jarak. Nismo ozlijeđeni, neki su samo malo zaradili udarac, no ništa ozbiljno. Izašli smo iz autobusa. Liječnici Hitne pomoći koji su išli na drugu intervenciju stali su i pitali nas kako smo i treba li komu pomoći. Rekli su da nema, a oni su potom otišli, rekla nam je čitateljica koja je u srijedu kraj Zlatara snimila autobus koji je sletio s ceste. U krapinskoj policiji potvrdili su da su u nesreći sudjelovali bus, radni stroj te osobni automobil. Ozlijeđenih nema. Detalje će znati nakon očevida. 

Komentari (8)
  • autobus preticao auto i bager,ko poznaje tu cestu zna da se tamo ni sa osobnim ne isplati preticati

    3. 10. 2012,   17:02
  • Autobus je motorno putničko vozilo koje služi za javni prijevoz većeg broja putnika u cestovnom prometu (obično automobilom nazivamo vozilo koje prevozi do 8 putnika, a od 9 naviše takvo vozilo zovemo autobus). Prijelazni modeli između automobila i autobusa su monovolumen i kombi ili mini-bus. Razlikujemo tri vrste autobusa ovisno o njihovoj namjeni: gradski autobus namijenjen je prijevozu putnika na kraćim relacijama (gradskom prometu). Karakteriziraju ga dvoja ili više dvokrilnih vrata za ulaz i izlaz putnika, mali broj mjesta za sjedenje (odnosno velik broj mjesta za stajanje), nemaju veliku maksimalnu brzinu ali zato imaju veća ubrzanja i usporenja u cilju što bržeg prijevoza putnika prigradski autobus namijenjan je prijevozu putnika na dužim relacijama od gradskog autobusa. Karakteriziraju ga sva sjedeća mjesta sa malim brojem mjesta za stajanje i dovoljna velika dvoja vrata za izlaz i ulaz putnika. međugradski autobus je namijenjen za prijevoz putnika na dugim relacijama. Karakteriziraju ga visoka udobnost za putnike (klima, televizija, WC), sva mjesta su sjedeća, veliki prostor za prtljagu putnika, vrata za izlaz i ulaz putnika su uža kombibus je namijenjen za prijevoz manjeg broja putnika (do deset, ne računajući sjedalo za vozača) i njihove prtljage. Koriste ga većinom hoteli i aerodromi za prijevoz putnika.

    3. 10. 2012,   22:49
  • Pa nije svaki kolovoz cesta.

    3. 10. 2012,   17:49