Obavijesti

Reporteri

Komentari 11

Na rubu: Radnici bez zaštite popravljali crepove na krovu

Na rubu: Radnici bez zaštite popravljali crepove na krovu
3

Krov u riječkoj Ulici Fiorella La Guardia nedavnim nevremenom je oštećen. Pozvani su radnici kako bi ga sanirali. Radovi su se odvijali točno iznad najprometnije ulice

VIDEO

Zabrinuti susjedi stambene zgrade u Ulici Fiorella La Guardia 19 u Rijeci već nekoliko dana gledaju radnike bez adekvatne zaštite kako popravljaju krov koji je nedavnim nevremenom oštećen.

- Znam da to rade kao u snu te pretpostavljam da rijetko nose opremu za zaštitu od pada, ali radovi se odvijaju na najprometnijem pješačkom dijelu ulice odnosno direktno iznad semafora na kojem svake minute prođe oko 10-ak pješaka. Put je križanje između studentske menze, tržnice, trgovine, Ekonomskog fakulteta i Srednje Ekonomske škole po kojem svakodnevno prolaze gomile studenata i građana. Neovisno o sigurnosti radnika, svaki trenutak im može pasti crijep ili bilo što od radne opreme te ozlijediti nedužne prolaznike - rekla je zabrinuta susjeda.

Inženjer građevine Marin Legac, čija je tvrtka angažirana i nadležna za hitne popravke, tvrdi da problem leži u Croatia osiguranju.

- Pozvani smo hitno intervenirati pri popravku manjih, ali bitnih oštećenja nastalih usred nedavne oluje, budući da osiguranje nije priznalo štetu. Naši radnici su osigurani i zavezani sigurnosnim užetom, a na spornom mjestu ispod zgrade postavili smo zaštitne ograde. No po mom mišljenju ovaj posao bi se najbolje trebao obaviti pomoću skele ili autokošare, koju nažalost Croatia osiguranje, pod čijim je osiguranjem dotična zgrada, više ne priznaje za tzv. male popravke. Baš iz tog razloga se i firma Rumat d.o.o., koja je nas angažirala, prebacila nas je na Allianz osiguranje - kazao nam je Legac.

- Ne mogu tvrditi da li su radnici bili zaštićeni na krovu, ali na cesti nije bilo nikakve zaštitne ograde. Ona se pojavila tek dan kasnije, vjerojatno nakon vašeg razgovora s nadležnima - tvrdi čitateljica koja je fotografirala radove. 

Iz Croatia osiguranja kažu kako oni nisu nadležni za sam popravak već samo za procjenu.

- Naš inženjer građevine obišao je mjesto štete i procijenio da se treba popraviti jedan krovni prozor te presložiti deset crepova i dodati 30 posto novih za što nije smatrao potrebnim koristiti autokošaru niti skelu. Mi smo štetu odobrili i čekamo račun od Rumata, a za sam popravak nismo nadležni - kažu iz Croatia osiguranja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu