Obavijesti

Sastanak 50 menadžera tvrtki-članica Saveza za energetiku

Sastanak 50 menadžera tvrtki-članica Saveza za energetiku
1

11. ožujka održat će se radna večera 50 menadžera predstavnika tvrtki-članica Saveza za energetiku Hrvatske na kojoj će se dodijeliti 25 počansnih članstava.

S ciljem aktivne diskusije o investicijskom okruženju i poticanju investicija u sektoru zelenoga gospodarstva, u utorak 11. ožujka održat će se prijem delegacije sastavljene od vodstva i 25 predstavnika tvrtki članica Saveza za energetiku Hrvatske kod predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

U ime Saveza za energetiku Hrvatske govorit će predsjednik Tomislav Marjanović koji će predstaviti rezultate dvogodišnje analize hrvatskog investicijskog tržišta u 12 strateških područja zelenog gospodarstva te će predložiti osnivanje Vijeća za podršku investicijskim projektima zelenog gospodarstva vrjednijima od 500 tisuća eura. Uz predsjednika Saveza govorit će i nekoliko predstavnika tvrtki-članica, a koji će okupljene sudionike upoznati s vlastitim razvojnim i investicijskim projektima.

Kao i prošle godine, delegacija Saveza za energetiku Hrvatske će se poslije prijema sastati na radnoj večeri, a prema sadašnjim podacima sudjelovat će više od 50 visokorangiranih menadžera predstavnika tvrtki-članica Saveza. Tom prigodom održat će se i svečanost dodjele 25 počasnih članstava. Riječ je o najprestižnijim priznanjima Saveza istaknutim pojedincima koji su značajno doprinijeli ostvarenju programskih ciljeva i aktivnosti Saveza tijekom 2013. godine, a dodjeljuju se bez vremenskog roka.

Na radnoj večeri održat će se i rasprava o Godišnjem izvještaju o radu Saveza za energetiku Hrvatske, a koje je dostupno putem sljedeće poveznice ili se može preuzeti u vezanim dokumentima.

O Savezu za energetiku Hrvatske

Savez za energetiku, obnovljive izvore energije, poticanje energetske efikasnosti i zaštitu okoliša Hrvatske (Savez za energetiku Hrvatske) je krovna nacionalna nevladina organizacija za pitanja energetike, obnovljivih izvora energije, poticanja energetske efikasnosti i zaštitu okoliša, a prema formalno-pravnom ustrojstvu je udruga više razine osnovana sukladno Zakonu o udrugama i Zakonu o tehničkoj kulturi. Savez se u najvećoj mjeri financira iz privatnog sektora kroz članarine, provedbom projekata i obavljanjem registrirane gospodarske djelatnosti.

Savez surađuje s više od 250 institucija i tvrtki u zemlji i svijetu u kojima je zaposleno više od 10.000 inženjera, ekonomista, pravnika te drugih profesionalnih stručnjaka, dok u aktivnom članstvu broji više od 150 institucija, tvrtki, obrta i udruga među kojima je 25 pravnih osoba - nositelja investicija vrijednih više od 1,5 milijarde eura.

U okviru Saveza djeluju 4 odjela (Odjel za pitanja Europske unije u području energetike i zaštite okoliša; Odjel za financiranje projekata privatnog sektora; Odjel za investicijska ulaganja u energetiku i zaštitu okoliša i Odjel za poticanje i razvoj investicijskog tržišta) te 5 radnih skupina (Radna skupina izvoznika u zelenom gospodarstvu; Radna skupina za obnovljive izvore energije; Radna skupina za razvoj održive i niskougljične mobilnosti; Radna skupina za održivo gospodarenje otpadom i Radna skupina žena u zelenom gospodarstvu). U postupku je osnivanje Radne skupine za energetsku učinkovitost te Radne skupine za naftu i plin.

Više o temama vezanim za energetiku i održivost potražite ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"