Obavijesti

Show

Komentari 0

Anđeo je našao svojeg demona: Apokalipsa stiže u naše živote

Anđeo je našao svojeg demona: Apokalipsa stiže u naše živote
3

Antikrist je na Zemlji, a Sudnji dan samo što nije tu. No gdje je on? Gdje je Luciferov sin, koji može postati anđeo kao što je bio njegov otac, ako ga se ne odgoji u duhu Zla?

VIDEO

Nakon što je godinama pisao iznimno kvalitetne stripove, pisac Neil Gaiman kontaktirao je svjetski poznatog autora novela o Discworldu, Terryja Pratchetta za suradnju na jednom fantastičnom romanu. Na našu veliku sreću, Sir Pratchett je prihvatio tu ponudu te je nastao jedan od boljih komično-fantastičnih romana uopće, 'Good Omens' (u Hrvatskoj preveden kao 'Dobri predznaci').

Premda se godinama razmatralo snimanje filma, izgleda da je napokon prevagnula opcija sa serijom, pa ćemo tako u dogledno vrijeme dobiti šestodijelnu seriju, u produkciji Amazona i BBC-ja. Ipak, malo je teško za povjerovati kako bi se roman s toliko dubine mogao vjerno prenijeti gledateljima samo jednim filmom.

Za one koji nisu čitali roman, radnja je podosta zanimljiva te nepredvidljiva. Glavni likovi radnje su anđeo Aziraphale i demon Crowley, koji su na Zemlji otkako su obojica izgnani iz Raja, odnosno Pakla. Oni su se na ovaj svijet nakon toliko puno godina navikli, pa im baš nije do njegova uništenja. Stoga obojica sabotiraju one Gore i one Dolje, kako bi sve ostalo onako kako njima odgovara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njihov plan poremetit će dolazak Antikrista, koji je jedanaestogodišnjak. No njegov dolazak je malo pogrešno 'odrađen', pa je Antikrist slučajno rođen u obitelji jako simpatičnih britanskih seljaka, umjesto u obitelji Sotonista.

Kad tomu dodamo jedini sačuvani primjerak knjige savršeno točnih proročanstava vještice spaljene u 17. stoljeću, kao i cijelu galeriju likova koje neminovna Apokalipsa privlači, od ostataka nekad moćne Vojske vješticolovaca preko demona, mističnih Tibetanaca, motorističkih bandi i Četiri jahača apokalipse, dobit ćete mješavinu kakvu su mogla smisliti samo dva najduhovitija uma fantastične književnosti, Terry Pratchett i Neil Gaiman.

Michael Sheen i David Tenant su glumci koji su preuzeli uloge dvojice šeprtljavih nebeskih, odnosno demonskih likova, dok se o redatelju još uvijek ništa ne zna. Serija dolazi tijekom 2018. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode