Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Anamarija Asanović: 'Stroga sam i pravedna s učenicima'

None Foto: Inis Snagic 2

NOVA KARIJERA Mlada splitska dizajnerica Anamarija Asanović budućim hrvatskim kreatorima otkriva tajne modne industrije. Kći slavnog nogometaša prošle godine postala je majka

Od prošle jeseni angažirali su je u Splitu kao predavačicu na tečaju modnog dizajna. Kći našeg bivšeg slavnog nogometaša Aljoše Asanovića (51) predaje modu i dizajn.

- U svakog grupi imam po desetak polaznika, a na instagramu sam se pohvalila s ovogodišnjim učenicima, kaže Anamarija Asanović (29).

Foto: Petar Glebov/PIXSELL Anamarija Asanović završila je školu mode Istituto Marangoni u Milanu

Budući da je prošle godine postala mama i da ima kćerkicu Zorku koja je nedavno navršila godinu dana, kaže da joj odgovara ležerniji ritam predavanja.

- Obično je to tri sata tjedno, a više ne bih ni stigla uz majčinske obaveze, kaže modna dizajnerica koja upravo priprema mini-ljetnu kolekciju koju će uskoro pokazati javnosti.

Foto: Inis Snagic Učiteljica Anamarija je ponosna na svoje učenike

- Polaznike podučavam modi i dizajnu, ali i marketingu, te stylingu za reviju i svim onim malim tajnama koje prethode uspješnoj modnoj reviji, objasnila je Anamarija dio programa škole modnog dizajna Callegari.

Na pitanje što im je najteže savladati, mlada učiteljica kaže:

- Najteže im je bilo ono što je teško i nama profesionalnim dizajnerima, a to je odabir teme i dosljednost. Naime, svaka kolekcija mora ispričati priču, mora imati temu da bi zainteresirala buduće kupce.

Komentari (11)
  • da joj tata nije poznat, jedini dodir sa 'modom' bio bi joj prodavanje fruit of the loom majici na štandu.

    2. 4. 2017,   13:29
  • kreacija je njoj zabava za bari lutkice ...vidim svi se hvataju za nju i njene kreacije...lako joj se igrati "kreativnosti" kad tata plaća a ona se zabavlja sve u ime "mode i kreativnosti" ..a kad bi trebala uložiti, iznajmiti prostor ili ga kupiti , sašiti , uposliti i platiti sve obveze e tada bih željela vidjeti njenu kreativnost ....

    2. 4. 2017,   16:55
  • Kad tata ima para pa se kćeri ćefne mogla bi bit dizajner

    2. 4. 2017,   16:01
Message