Obavijesti

Show

Komentari 70

Jolie: 'Obožava čudne rituale, krv, tetovaže, guštere i zmije'

Jolie: 'Obožava čudne rituale, krv, tetovaže, guštere i zmije'
20

Što se tiče njezine glumačke karijere jedna od najuspješnijih uloga bila joj je ona Lare Croft u filmu 'Tomb Raider' iz 2001. godine. Zanimljivo je kako Jolie nije imala kaskadera te je zbog scena zadobila brojne ozljede tijekom snimanja

VIDEO

Glumica Angelina Jolie danas slavi 44. rođendan. Rođena je u Los Angelesu 1975. godine u glumačkoj obitelji. Otac joj je glumac Jon Voight (79), poznat po filmovima ''Ponoćni kauboj' i 'Povratak veterana', za kojeg je dobio i Oscara, a majka joj je Marcheline Bertrand, bivša manekenka i glumica. 

U.S. Actor and UNHCR Special Envoy Angelina Jolie arrives to give a statement at the The International Peace Support Training Centre in Nairobi, Kenya

Njezino djetinjstvo nije nimalo lako. Kada ja imala 11 godina, njezina se obitelj vratila u Los Angeles gdje je Jolie počela učiti glumu. Nakon tri godine je izrazila želju da postane pogrebnik pa je napustila školu glume. Osim što je imala čudnovate želje, imala je i poseban ukus što se tiče kućnih ljubimaca. Kad je bila mlada za kućne ljubimce imala je guštera i nekoliko zmija. 

Jolie se već sa 16 godina osamostalila. Tada je radila kao model i često se pojavljivala u glazbenim spotovima te je putovala po najvećim svjetskim metropolama. Prvu glavnu ulogu dobila je u filmu 'Hackers' 1995. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Jolie arrives on the red carpet for the film "The Breadwinner"  during the Toronto International Film Festival in Toronto

Što se tiče njezine glumačke karijere jedna od najuspješnijih uloga bila joj je ona Lare Croft u filmu 'Tomb Raider' iz 2001. godine. Zanimljivo je kako Jolie nije imala kaskadera te je zbog scena zadobila brojne ozljede tijekom snimanja. 

Za Jonnyja Leeja Millera (45) se udala 1996., a razdvojili su se jednu godinu kasnije. Na vjenčanju je nosila crne kožne hlače i bijelu majicu na čijoj je pozadini krvlju ispisala njegovo ime. Htjela je što "posebnije" vjenčanje. Službeno su se rastali 1999. godine. 

EE British Academy Film Awards London

Njezin drugi brak bio je sa scenaristom Billyjem Bobom Thorntonom, a na vjenčanju su nosili međusobnu krv oko vrata. Par se rastao nakon dvije godine. 

Angelina i Brad su bili proglašeni najljepšim parom na svijetu, a u javnosti su uvijek djelovali sretno. Iako je Angelina već imala usvojenog Maddoxa (16), s Bradom je posvojila djevojčicu Zaharu (13). Nakon toga su dobili i svoje prvo biološko dijete, Shiloh Nouvel (12). Kasnije su posvojili i dječaka, a nadjenuli su mu ime Pax (14). Par je 2008. dobio danas devetogodišnje blizance Knoxa Leona i Vivienne Marcheline. Vjenčali su se u Francuskoj 2014. godine, a razveli su se samo dvije godine poslije. 

FILE PHOTO: Pitt and Jolie pose at the premiere of "The Tree of Life" at LACMA in Los Angeles

Osim čudnih rituala, Jolie je velika obožavateljica tetovaža. Slovo H na ruci označava njezinog brata Jamesa Haveba kojeg je svojedobno pred cijelim svijetom poljubila u usta te izazvala pravi skandal. Uz to još ima tetovaže zmaja, križeva i japanski znak za smrt. 

Jolie je velika humanitarka, a Ujedinjeni narodi imenovali su je Veleposlanicom dobre volje u više zemalja svijeta. Također, Udruženje dopisnika UN-a uručilo joj je nagradu Građanina svijeta. Zanimljivo je kako je Jolie 2004. dobila svoju pilotsku dozvolu zahvaljujući koje može voziti male privatne avione. 

Angelina Jolie And Brad Pitt At Innovator Awards - NYC

Ovako se Angelina Jolie mijenjala tijekom posljednjih petnaest godina. 

2003. godina 

2004. godina 

2005. godina 

2006. godina 

2007. godina 

2008. godina 

The Curious Case Of Benjamin Button Premiere - Los Angeles

2009. godina 

British Academy of Film and Television Arts - Angelina Jolie

2010. godina 

2011. godina 

2012. godina 

23rd Annual Producers Guild Awards - Los Angeles - By Lionel Hahn

2013. godina 

2014. godina 

The 86th Academy Awards - Press Room - Los Angeles

2015. godina 

Angelina Jolie And Brad Pitt At Innovator Awards - NYC

2016. godina 

2017. godina 

2018. godina 

THE CANADIAN PRESS 2017-09-11
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'
ŠOKIRALA REGIJU OBJAVOM

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'

Regionalna folk zvijezda ekskluzivno nas je ugostila u dvorcu na dan objave razvoda i ispričala zašto se odlučila na takav korak...
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija