Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Anica Kovač: Tu krunu ja ne prodajem, ne znam kod koga je

None Foto: Screenshot

VELIKI MISTERIJ TIJARE Žena koja ju je prodavala za 60.000 kuna iznenada je povukla svoj oglas. Anica Kovač je 1995. godine okrunjena tijarom Zlatarne Celje

Tajanstveni oglas o prodaji tijare koju su nosile prve tri hrvatske misice na izboru ljepote, Fani Čapalija (41), Branka Bebić (41) i Anica Kovač (40), preko noći je povučen.

Žena koja se javila na mobitel koji je naveden u oglasu, više nije odgovarala na pozive. Ne zna se je li svoj vrijedni predmet od bijelog i žutog zlata, s devet bisera i 12 cirkona uspjela prodati ili se u međuvremenu, zbog interesa javnosti, predomislila. Za tijaru je tražila čak 60.000 kuna, a nije baš uspjela detaljno objasniti ni kako je slavna tijara završila upravo kod nje. 

Tvrdila je da posjeduje originalnu krunu već dvadeset godina, otkad se prodavala na aukciji zlatarne Celje u Sloveniji. Prodavačica krune nema dokaz da je riječ o originalu jer, opravdava se, 1996. godine nije joj imao tko napisati potvrdu o autentičnosti. Spomenute misice nisu dobivale krunu u trajno vlasništvo, nego bi im se ona postavila na glavu samo u trenutku pobjede, a zatim su je spremali u sef do idućeg izbora ljepote.

- To nije moja kruna, niti ja bilo što prodajem. Izbor za Miss bio je tako davno da se svega toga jedva i sjećam, a ne znam ni što bi rekla o svemu ovome - rekla je najuspješnija Miss Hrvatske, koja je 1995. postala i prva pratilja Miss svijeta. Ona je ujedno i posljednja Miss koja je nosila zlatni ukras izrađen u Zlatarni Celje. Nakon toga se toj tijari gubi svaki trag.

Već iduće godine Vanja Rupena, koja je 1996. bila Miss Hrvatske, kao i sve nakon nje, nosile su tijare koje su bile posuđivane iz raznih zlatarnica.

Komentari (19)
  • Tako su i nas opljačkali 91' za 350 milijardi kuna preko Hypo banke na 77 tajnih računa hdzsdp mafija...i nikome ništa. A gdje je zlato? A gdje je suverenost? Zamislite da imate Narodnu banku koja kreira novac s kamatom od 0,5 posto i da onda jednoga dana guverner kaže: Nečemo više ovako! Želimo se zaduživati po 16 puta skupljoj cijeni, što ćemo kasnije naplatiti POREZIMA! Upravo to se dogodilo u Hrvatskoj, kao i u vecini zemalja svijeta.

    18. 9. 2016,   15:15
  • Nekad su misice dobijale zlatnu tijaru zlatarne Celje i auto a danas na nekom bazenu im lentu nabaci lokalni moćnik ili stari prdonja,jedva punoljetnoj ili ispod i onda se čudimo ko pura dreku kako su Hrvatice loše plasirane u Svijetu a kao naljepše žene imamo.Za sve kao i ovo treba uložiti novac i ozbiljno pristupiti istome ako se već ideš natjecati.Anica iostale misice tih godina su omale plus jer je Hrvatska bila netom izašla iz rata pa im ja valjda bilo fora kada želi Mir u Svijetu ali i jesu bile lijepe te misice.Zamislite dans da se natječe Miss Sirije,ta bi bila automatsku u top 5

    18. 9. 2016,   19:29
  • Ane,di je janjetina i kapulica....

    18. 9. 2016,   16:38