Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ante završio iza rešetaka! Bio pijan i bez registracije

None Foto: Željko Lukunić/Pixsell 20

Pijanome mu uzeli pločice, vozačku i oduzeli auto. Gotovca je policija zaustavila dva puta u jednoj večeri. S njim je u autu bila i nepoznata djevojka

U petak u 23.24 sata Antu Gotovca (41) na Savskoj cesti u blizini Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu zaustavile su Kobre. Ante je vozio Mercedes ZG-0070 AG, koji je u vlasništvu tvrtke Simona produkcija. Skinuli su mu pločice jer automobil nije registriran još od studenog. Ante je bio i pijan, a alkotest je pokazao 0,6 promila, pa su mu Kobre oduzele vozačku. Ante nije smio nastaviti vožnju, ali je to ipak učinio. Sjeo je u auto bez pločica i Savskom cestom desetke metara vozio unatrag u zabranjenom smjeru. Ušao je u Perkovčevu ulicu, opet u zabranjenom smjeru. No tu ga je dočekala policijska patrola. Ante je vikao na njih i vrijeđao ih te ih optuživao da mu smještaju. Policija je napokon iskoristila zakonske ovlasti i privela ga u Jedinicu za zadržavanje. Terete ga za vožnju pod utjecajem alkohola, pod zabranom, u neregistriranu automobilu, u suprotnom smjeru... Nije imao ni prometnu dozvolu. Nakon što se otrijeznio, ispitao ga je dežurni prekršajni sudac. S Antom je u Mercedesu bila i nepoznata djevojka, koja je skrivala lice kapuljačom. Kako su Antu priveli, a Mercedes je pokupio “pauk”, djevojka se oko jedan sat odvezla tramvajem. Vučna služba auto je odvezla na parkiralište Zagrebparkinga u Strojarsku ulicu.

GOTOVAC MOLIO TESTIRANJE, ALI NIJE IM SE ČINIO DROGIRAN
Antu Gotovca policija nije tražila test na drogu jer je procijenila da je bio samo pijan.
- Molio sam ih test na drogu. Odavno sam se skinuo - tvrdi Ante. U ćeliji je, kaže, proveo 14 sati. Kući je došao u subotu u 15.30.
- Izvukao me odvjetnik Ljubo Pavasović Visković. Policija me opkolila kao Ala Caponea. Trebao mi je auto jer drugi Mercedees mi je na popravku. Jednostavno ga nisam stigao registrirati - kaže Ante. Tvrdi da nema pojma tko je djevojka s kojom su ga fotografirali pored automobila. Odjednom mu je prišla i molila ga da je odveze kući, dok je razgovarao s policijom. Sudac ga je kaznio s 8000 kuna, a vozačku dozvolu oduzeli su mu na dva mjeseca.
- Hodat ću pješke, baš me briga. Sudac mi je rekao da me mora kazniti da budem primjer drugima i neka je - zaključio je Ante. Simona Gotovac (25), koja je s Gabrijelom (4) kupovala naranče na zagrebačkoj tržnici, “jer joj je doktorica rekla da treba vitamina”, nije znala da je Ante bio u zatvoru.
- Žao mi je, ali stvarno ima Boga - rekla je Simona.

SIMONA 'POMELA' PALME, A ANTE 'VOLI' IĆI KROZ CRVENO

Komentari (70)
  • u ludnicu s njim a ne u zatvor

    16. 1. 2010,   19:10
  • 10 metara...pa to je svetski rekord u pravljenju gluposti...

    16. 1. 2010,   19:04
  • Dam mu ja 100€ za tu kantu, pa nek plati ljecenje a ja cu imati nove tacke!

    16. 1. 2010,   19:09